Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Ikea börjar med mode i udda designsamarbete – se kollektionen

13 maj, 2016
AvFemina
I sommar kan du inte bara köpa heminredning på Ikea utan även kläder. Snart startar ett nytt och udda samarbete mellan möbeljätten och designer Walter Van Beirendonk.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det händer ofta något magiskt när mode och inredning möts. Åtminstone är det tanken bakom Ikeas nya kollektion Glödande, som görs tillsammans med den belgiske modedesignern Walter van Beirendonck.

Van Beirendonk har ett förflutet i den avantgardistiska moderörelsen Antwerp Six på 80-talet, där även modeskaparen Dries van Noten ingick.

– När jag inledde projektet för Ikea ville jag göra på samma sätt som när jag skapar en modekollektion. Jag hämtade inspiration från många olika håll, funderade på berättelser och på idéer som kunde utvecklas till något annat. Jag ville berätta en historia, säger Walter Van Beirendonck.

Resultatet blev fantasivärlden Wondermooi – ”underbart” på flamländska – som befolkas av fem figurer. Denna värld och dess historia har sedan gett upphov till de surrealistiska mönster som pryder kollektionens koppar, textilier, kontorsmateriel och t-shirts. Se kollektionen på bilderna nedan.

Läs även: Ikea lanserar ny cykel med vagn – se den här! 

IKEA_GLODANDE_kuddfodral_blandade_farger_miljo
foto: IKEA

Här kan du höra den (något skruvade) historien bakom den kaxiga designen.

Den 3 juni finns Glödande i butiken.

Av Mats Bax

Mer lästips
Svenskt tenn lanserar väskor – se dem här
Skultuna släpper smycken – detta kommer de kosta

Annons