Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Här är höstens trendigaste kjol – och så stylar du den på 7 olika sätt

18 okt, 2024
Lyxig, tidlös och trendig på samma gång – går det? Ja, den här underdelen checkar av alla boxar!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Höstens mode handlar om dova färger, lyxiga material och djuriska mönster. Brun, olivgrön och grå är tre stora trendfärger den här säsongen och vi ser kläder och inredning i både leopard och zebramönster.

Vad för typ av mode som väntas bli trendigt avgörs redan ett år tidigare och trender som modehusen visade upp på catwalken i januari är nu kläder som finns i butikerna. Sedan plockas vissa trender upp extra mycket och andra gör en snabb visit för att sedan försvinna igen, så kallade snabba trender.

Annons

Höstens modetrender 2024

De knähöga stövlarna syntes till överallt på catwalken tidigare i år och är nu en stor höstrend bland alla fashionistor. Även oljejackan, läderkappan och långkjolen är tre stora trender i höst.

Men annan trend som seglat upp senaste tiden är mocka. Det ikoniska materialet har funnits i modevärldens trendhistoria i flera decennium och hade kanske sin peak på 70-talet. Mockajackan är en riktig klassiker – men nu är det en underdel som alla snackar om.

Brun mockakjol
När modevarumärket Miu Miu visade upp sin höst- och vinterkollektion så syntes den bruna mockajackan till, matchat med den trendiga mockakjolen. TT

Den bruna mockakjolen. Hellång, knälång eller kort – den fungerar i alla längder. Vi har sett den både på catwalken när internationella modehus som Miu Miu visade upp sina höstkollektioner, och vi har även sett den bland modeprofiler som besökt modeveckorna världen över. Kjolen känns både lyxig, trendig och tidlös på samma gång.

Annons

Så stylar du mockakjolen

Nedan hittar du inspiration på hur du kan styla mockakjolen på olika sätt. Alla bilder är tagna från modeveckan i Paris tidigare i höst!

1. Med stickad tröja

En stilig höstlook som fungerar både på festliga tillställningar och på kontoret. En stickad tröja och höga boost – supersnyggt!

Styla mockakjol med stickad tröja
Instagram/anoukyve

2. Med skjorta och väst

Lager på lager är vinterns bästa modetrend! Det är inte bara stiligt, det är också varmt och skönt.

Brun mockakjol styla skjorta väst
ME+EM

3. Med en festlig blus

Plocka fram festblusen och styla den med den klassiska mockakjolen! Det blir en look som signalerar att du både är modemedveten och trendsäker!

Annons
brun mockakjol med festlig blus
& Other Stories

4. Bryt av med annat material

Du behöver inte styla mocka med mocka, det går även att lägga till andra material! Läder är, precis som mocka, ett material som återkommer på hösten. Tillsammans blir de en perfect match!

Brun mockakjol med läderkappa
Instagram/nnennaechem

5. Med croppad topp jacka över

Har du en kjol med hög midja så kan du matcha den med en croppad topp. Känns det för naket så kan du slänga över en jacka eller kavaj! Supersnyggt.

Annons
Mockakjol med croppad topp
TT

6. Som ett helt set

Mocka hela vägen är den enda vägen! Ett matchande set ger samma effekt som en kostym och ser både klätt och rätt ut!

Mocka kjol och jacka
TT

7. Med knähöga stövlar

Känns kjolen lite trist och opersonlig? Addera ett par stövlar i matchande brun färg och du ser piffig och trendig ut på ett kick!

Annons
Mockakjol med polotröja
TT
5 ikoniska stilögonblick med Marilyn MonroeBrand logo
5 ikoniska stilögonblick med Marilyn Monroe
Annons
Annons