Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Modeexperten: 3 trender som gör att du ser kortare ut

20 dec, 2022
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Den 157 centimeter långa modeexperten ”Fashion mom” vet allt om hur hon ska göra det mesta av sin längd, och se så lång ut som möjligt.
Nu varnar hon för tre stora trender som hon själv undviker, då de gör att hon ser ännu kortare ut.
– Det kortar av mina ben och förlänger ingenting. Verkligen inte smickrande, säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Video: Behind the scenes – så stylar du festmodet 2023Brand logo
Video: Behind the scenes – så stylar du festmodet 2023

Har du märkt att vissa trender inte ser ut som du vill att de ska göra när du har dem på dig, medan du tycker att de passar bra på andra? Vi har alla olika kroppsform, utseende och längd, och vilka trender och plagg som passar bäst på ens eget utseende är ofta något man själv får testa sig fram till.

Modeexperten ”Fashion mom” har miljontals följare på Tiktok, och har blivit känd för de handfasta tips hon kommer med till sina fans. Sociala medier-profilen är 157 centimeter lång, och har lärt sig vad hon tycker att hon passar bäst i, och vilka trender som inte gör hennes kortare kropp några tjänster. I en video på Tiktok delar hon nu med sig av tre virala trender som hon själv valt att undvika, då de gör att hon ser kort ut.

Annons

Hon börjar med att visa up en outfit där hon bär kort kjol och matchar det med boots som slutar mitt på vaden.

– Det kortar av mina ben och förlänger ingenting. Verkligen inte smickrande, säger hon.

Hon visar hur du lätt får en mer smickrande variant av samma outfit, och byter ut bootsen mot ett par klackar med spetsig tå.

– Ni vet vad som gäller, du kan definitivt ha på dig vad du vill. Men jag skulle föreslår att bära dessa i stället, säger hon i videon.

Välj bort oversize

Nästa trend som ”Fashion mom” undviker är den trendiga oversize-kavajen. Speciellt matchat med de lika trendiga baggy jeansen gör oversize-modet att man ser mindre ut än man är.

Annons

– Om du insisterar på att bära något sånt här, så håll åtminstone kavajen öppen, så att man kan se midjan. Jag skulle dock matcha en kort kavaj med baggy jeans, för att det förlänger benen. Det klipper inte av dig eller gör att du ser mycket kortare ut än du redan är.

Lägre skor är bättre

Till sist varnar Tiktok-profilen för att ha leggings och sneakers med höga skaft. Skippa de skorna i förmån för skor som slutar vid ankeln.

– Mycket mer elegant, mycket mer smickrande.

Annons

”Fashion mom” har tidigare delat med sig av vilka trender hon aldrig skulle lägga pengar på.

Bland kommentarerna är det många som tackar för de hjälpsamma tipsen.

”Som någon som har kämpat med kläder på sista tiden och inte förstått vad som passa min kroppstyp så tackar jag dig”, skriver en person.

”Det här är såå hjälpsamt! Boots funkar aldrig för mig”, skriver en annan.

Se också: Behind the scenes – så stylar du den nya basgarderoben i vårBrand logo
Se också: Behind the scenes – så stylar du den nya basgarderoben i vår
@stylehard

Replying to @komalzaidi04 3 Fashion Trends Id NEVER Wear as a Short Girl #FashionMom on the job 💕 #shortgirlproblems #shortgirls #outfitideas #fashiontok #fashiontiktok #edutokfashion #greenscreen

♬ original sound - Fashion Mom
Annons