Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Klassiska oljerocken trendar – här är 8 snygga jackor och kappor

11 okt, 2024
AvStina Meyerson
FotografToteme
oljerock för dam 2024
Oljerocken är inte bara ett tidlöst alternativ – utan är också extra trendig just nu. Investera i en jacka som inte bara är snygg, utan som också tål regn och rusk i höst! Här listar modeexperten de finaste oljerockarna 2024.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Streetstyle från modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Streetstyle från modeveckan i Köpenhamn

Den klassiska oljerocken må ha anor från 1800-talets England, men än idag känns den helt rätt i tiden! Särskilt under våren och hösten – säsongerna som agerar övergångsperioder mellan sommarsol och vintersnö – är oljerocken ett perfekt plagg. Som en föregångare till dagens regnkläder är plagget i regel vattenavstötande och tåligt. Jackan fungerar också lika bra i solsken som på kallare dagar och kan anpassas till temperaturen med sköna lager undertill.

Annons

Även om oljerocken från början hörde ihop med friluftsliv är den idag likaväl ett chict alternativ att bära i stan. Den traditionella modellen står sig fortfarande stark på trendlistan, samtidigt som vi också ser flera fina, nytänkande alternativ på modescenen.

outfit med oljerock för dam
Foto: Claire Guillon/TT

Oljerock för dam – 8 alternativ 2024

Kort sagt är en oljerock en riktig investering som håller över tid, både vad gäller stil och kvalitet. Här listar modeexperten Stina Meyerson åtta snygga jackor och kappor att spana in, från klassiska oljerockar till modernare varianter.

Annons
1/8

Klasssisk oljerock

Brixtol Textiles

En av höstens snyggaste oljerockar är garanterat den här från Brixtol Textiles. Jackan har klassiska detaljer, men känns ändå modern.

2/8

Lång olivgrön oljerock

Brixtol Textiles

Oljerocken från Brixtol Textiles finns också i en längre modell, vilket passar utmärkt till kyligare dagar i både stan och på landet.

Annons
3/8

Vaxad kappa i svart

Brixtol Textiles

Den långa oljerocken finns även i ett tufft, helsvart utförande. Perfekt för dig som tycker om modellen och funktionen, men exempelvis vill ta ett kliv bort från den klassiska känslan – eller helt enkelt helst klär dig i svart.

4/8

Brun oljerock

Barbour

Barbour är som bekant experter på brittiskt, lantligt mode – och de har flera fina oljerockar att välja bland. Kolla till exempel in den här kappan i en ljusbrun nyans.

Annons
5/8

Vattentät jacka med manchesterkrage

Newhouse

Mörkgrön oljerock från Newhouse av hög kvalitet, som är konstruerad i Borås. Jackan har klassiska detaljer med en något modernare knäppning – och med hjälp av torrvax har den en tålig och vattenavstötande yta.

6/8

Quiltad oljerock

Arket

Utöver den traditionella oljerocken finns det som sagt också många fina, moderna alternativ som inspirerats av den klassiska varianten. Här hittar du till exempel en snygg quiltad jacka i vid modell!

Annons
7/8

Lyxig vaxad jacka

Toteme

Totemes snygga oljerock i oversized modell är en av modeprofilernas stora favoriter. Ja, till och med kronprinsessan Victoria har synts till i en av deras jackor. Kolla in den lyxiga oljerocken här!

8/8

Lång oljerock

Toteme

Toteme gör också sin ”country jacket” i en längre modell. Styla kappan med ett par boots och stilrena handskar för att hålla värmen i höst.

Annons
Annons