Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Glöm vinrött och brunt – här är lyxigaste färgen i höst

05 sep, 2024
Burgundy, vinrött och brunt i all ära – men nu seglar en ny trendfärg upp som känns både exklusiv och elegant.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Det är dags att vända blad och kliva in i en säsong av höst, dova färgpaletter och varma plagg. Den här hösten är färger som olivgrön, brun och leopardmönstrat tre stora trender som redan nu syns flitigt.

Men en annan färg som väntas dominera i höst, och som är relativt ny på trendkartan, är plommonröd – en djup och lyxig nyans mellan röd och lila.

När de internationella modehusen visade upp sina kollektioner för hösten 2024 och för våren 2025 så fick vi se flera lyxiga looks där plommonröda nyanser fick stå i fokus.

Annons
Plommonröd klänning fendi
En mörk plommonröd klänning på Fendis catwalk när höstens kollektioner visades. TT
plommonrod höst 2024
Färgen är enkel att styla med mörka basfärger, som här på Aaron Eshs visning – svarta skor och svart scarf! TT
Annons
plommonröd våren 2025
Den lilaröda färgen syns också i kommande kollektioner för vår- och sommar 2025 – en indiaktion på att färgtrenden kommer hålla i sig! TT

Så stylar du plommonrött

Den lilaröda nyansen, som flirtar med burgundy och vinröd, fyller samma funktion som en mörk basfärg. Är du trött på dina svarta plagg kan du testa dig fram genom att byta ut dina svarta byxor mot ett par i plommonrött. Matcha gärna med andra mörka basfärger för en höstig, djup och exklusiv känsla.

Plommonröda plagg ser lyxiga och dyra ut – oavsett prislapp. Färgen gör sig extra fin på accessoarer som väskor och skor. Och vill du gå all in på höstens trender och få till en look som osar lyx så är läderimitation eller skräddade plagg ett säkert kort.

Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna
Annons