Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Enkla byxtipset – som genast gör att du ser längre ut

25 apr, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna på balkong.
Vill du ge intrycket av längre ben och en ståtligare figur?
Oavsett längd går det inte att ändra kroppen du har, men med kläder kan du påverka vad du framhäver.
Här är ett smart byxtips som enkelt gör att det ser ut som benen är längre än de är!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vårens snyggaste byxor - så bär du dem!Brand logo
Vårens snyggaste byxor - så bär du dem!

Det spelar ingen roll vilken längd eller kroppstyp du har – många av oss vill ändå ha längre ben. Att ändra på själva längden är inget alternativ, men kläder kan göra stor skillnad! Med några väl valda stylingknep kan vi enkelt ge intrycket av att vi är några centimeter längre än vi egentligen är.

Modeexperten Chi Li är själv 157 centimeter och driver modeplattformen Petite Dressing, där hon bland annat hjälper korta kvinnor att hitta rätt i modedjungeln. På sin sajt tipsar hon om olika sätt att ge intrycket av en längre siluett, som går att applicera på din klädstyling oavsett hur lång du är.

Ett av Chi Lis knep handlar om byxlängd – om du vill ge intrycket av längre ben så spelar byxlängden stor roll. Det är enkelt: ju längre byxben du har, desto längre kommer dina ben att se ut. Benen ser nämligen ut att vara lika långa som innersömmen på byxorna. Alla byxor ser ju lite olika ut, så du får leta efter bästa varianten av varje typ av byxa, men regeln är alltså att byxan hellre ska sluta ner mot marken, snarare än vid ankeln.

Kvinna i blå grön kostym.
Byxor med hög midja och långa ben gör att benen ser längre ut.

Så stylar du byxorna för att ge intrycket av långa ben

Om du har byxor som är vida i benen – det kan vara jeans, kostymbyxor, sidenbyxor eller annat – kan de vara så långa att de nästan släpar i marken. För maximerad effekt kan du till och med låta dem vara så långa att du måste ha klackar till dem. När du bär klackar som täcks av byxorna ser benen väldigt långa ut. Om detta dessutom paras ihop med hög midja ser benen ännu längre ut.

Om du har byxor med smalare ben är det bästa att låta dem sluta så långt ner de kan, utan att de bullar upp sig vid anklarna. Om byxorna ser för långa ut och samlas kring foten kommer benen i stället se kortare ut än de är. Testa dig fram med dina byxor, och var inte rädd för att lägga upp byxor för den perfekta längden!

Annons