Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Seglarskor dam: 7 snygga båtskor som är supertrendiga just nu

31 jul, 2024
AvStina Meyerson
FotografTT
seglarskor dam
Miu Miu SS24.
Seglarskorna har tagit modevärlden med storm den senaste tiden. Här hittar du modeexpertens tips på de snyggaste båtskorna i butik just nu – samt flera snygga looks att inspireras av.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Modeplåtning i Rom - Behind the scenesBrand logo
Modeplåtning i Rom - Behind the scenes

De klassiska seglarskorna är utan tvekan de absolut hetaste skorna just nu – och den senaste tiden har modellen blivit en riktig snackis.

På Paris modevecka, inför vår- och sommarkollektionen 2024, visade Miu Miu upp seglarskor i brunt läder och mocka på catwalken. Sedan de släpptes i butik har de varit mycket populära och därför svåra att få tag på, eftersom de så snabbt har sålt slut.

De senaste månaderna har seglarskorna också synts till på många modeprofilers fötter och ofta ihop med preppy outfits. Omtyckta plagg att styla båtskorna med är exempelvis pikétröjor, rugbytröjor, koftor och minikjolar. Även sportiga looks som också andas segling och båtliv har varit populära.

Annons

Nu hänger seglarskorna också med in i hösten.

Seglarskor dam: 7 trendiga båtskor vi älskar 2024

Är du sugen på ett par seglarskor? Eftersom seglarskorna har anor från 1930-talet finns det många fina vintage-varianter att fynda. På exempelvis populära Vestiaire Collective kan du hitta båtskor av riktigt fin kvalitet – bland annat just de hajpade Miu Miu-skorna från Paris modevecka.

Här listar modeexperten Stina Meyerson säsongens snyggaste seglarskor för dam, från budgetalternativ till dyrgripar som du kan köpa second hand.

Annons

Stilrena seglarskor

Pavement

Vill du ha ett par riktigt klassiska, stilrena seglarskor? Spana in de här skorna från Pavement i brunt läder!

seglarskor dam

Seglarskor i mocka

Pavement

Seglarskorna ovan finns också i ljusbrun mocka. Båtskorna har öljetter med snörning.

seglarskor dam
Annons

Bruna båtskor i läder

Sebago

Handsydda seglarskor i brunt läder från Sebago, som är behandlade med olja och vax så att de håller sig fräscha längre.

seglarskor dam

Vattentäta båtskor

Sebago

Vattentäta båtskor som är behandlade med en kombination av oljor och vax. Skorna har anti-halk sulor som ger ett stabilt grepp i alla väder, men utan att de lämnar märken. Med andra ord, de perfekta skorna för en tur till havs.

båtskor dam
Annons

Handsydda seglarskor i mocka

Sebago

Handsydda seglarskor i brun, finkammad mocka med en ljusare sula. Styla med en randig tröja och vita byxor till exempel!

båtskor dam

Lyxiga seglarskor

Miu Miu

De hajpade Miu Miu-skorna från vår- och sommarkollektionen 2024 finns att fynda second hand på Vestiaire Collective. Glöm inte bort funktionen ”Make an offer” som du kan pruta via!

Annons

Miu Miu-båtskor i mocka

Miu Miu

Seglarskorna från Miu Miu finns också i mjuk mocka på Vestiaire Collective. Styla ihop med preppy plagg som en pikétröja i höst!

Inspireras av modeprofilen: Så stylar du seglarskorna

Behöver du inspiration kring hur du kan styla dina båtskor? Någon som har burit seglarskorna med bravur den senaste tiden är modeprofilen Carin Falk. På sitt Instagramkonto visar hon upp många snygga looks med skorna – som vi gärna skulle sno rakt av!

Annons
Annons
Annons