Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

90-talstrenden med shortskjol är tillbaka

16 aug, 2024
AvMalin Iden
FotografTT.
Zendaya
Med OS, EM och tennisfilmen Challengers har sport varit hett hela sommaren.
Idrotten har också letat sig in i modet, och tagit tillbaka ett av 90-talets hetaste plagg.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminas modechef: Tre trender från Köpenhamns modevecka 2024Brand logo
Feminas modechef: Tre trender från Köpenhamns modevecka 2024

Modetrender har en tendens att gå i cykler, något vi ser igen nu. Nu är nämligen shortskjolen tillbaka på allvar. Shortskjolen är, som höres, en kombination av både kjol och shorts, och hade sin storhetstid på 1990-talet, enligt New York Post. Shortskjolen bars huvudsakligen av unga tjejer eller tennisspelare, men nu genomgår plagget en sorts renässans.

– ”Tenniscore” har svept över oss efter att Zendaya gjorde rent hus under press turnén för Challengers tidigare i år. Samtidigt har trenden smugit sig på i bakgrunden en tid redan, säger KKs modeansvariga Ida Elise Eide Einarsdóttir, och fortsätter:

Annons

– Redan från 2021 faktiskt, då shortskjolen återigen dök upp i modebilden. Som ett slags spöke från 90-talet som länge har ridit trendbilden som en mardröm, säger hon.

Zendaya 2024
Zendaya använder shortskjol under presslanseringen av Challengers. MSROM2

Taylow Swift använder plagget

Enligt New York Post är shortskjolen på väg att bli ett viktigt modeelement för både män och kvinnor. Modetrenden har också setts på flera stora kändisar, som bland annat Taylor Swift.

– Taylor Swift har använt shortskjol ett tag. Det hjälper ju. Addera då Tiktok, och du har ett framgångsrecept, mer eller mindre. Det gäller även för män, förresten. Vi har ju redan tagit till oss trenden med kjol över byxor. Så varför inte. En sorts förlängning av sporty chic-trenden, kanske.

Annons

Det här är en artikel från Feminas norska systersajt KK.no.

Best of modeveckan i Köpenhamn – street styleBrand logo
Best of modeveckan i Köpenhamn – street style
Annons