Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar''ModetrenderPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarHöstmodeKungligt modeModeveckanKontorskläder

Sommarklänningar på rea – 12 vackra favoriter just nu

27 jun, 2024
Klänningar på sommarrean 2024
Är du i behov av att komplettera garderoben med några vackra klänningar att bära under sommarmånaderna? Feminas shoppingredaktör har handplockat 11 favoriter från sommarrean!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Hur stilsäker och användbar basgarderoben än kan vara så är det något med sol, värme och semester som lockar fram suget efter en sommarklänning i vackert mönster, färg eller modell. Och faktum är att även en riktigt färgstark eller utsmyckad klänning kan hålla en plats i sommarens basgarderob eller kapselgarderob – nyckeln är att välja en modell som du vet med dig att du inte kommer tröttna på utan vilja bära även under kommande somrar.

Röd och svart blommig klänning
Foto: TT/Shutterstock

Klänning på rea sommaren 2024

Feminas shoppingredaktör har valt ut 11 stilsäkra klänningar på sommarrean som du med största sannolikhet kommer att få användning av i sommar, oavsett om det är på jobbet eller semestern, och som håller stilen även framöver.

1/12

Röd klänning

Ellos

Den perfekta sommarklänningen! Den har en skön avslappnad passform med ett band i midjan som ger en snygg silhuett, och är kort samtidigt som den har långa ärmar vilket får den att kännas mer klädd. Dessutom i en snygg och så somrig färg!

2/12

Ljusblå klänning

Cos

Den droppade midjan är något av det trendigaste du kan bära sommaren 2024, och i kombination med säsongens trendfärg ljusblått prickar denna midiklänning in alla rätt!

3/12

Utilityklänning

& Other Stories

Tycker du också att det kan vara svårt att klä sig till kontoret nu när det är riktigt varmt ute? Då kan den här stilsäkra klänningen rädda många klädkriser! Den har nämligen en elegant vadlång design med detaljer som ser lyxiga ut, samtidigt som den är ärmlös och gjord i linne vilket håller dig sval.

4/12

Vit klänning

Second Female

En långärmad vit klänning i en något kortare modell är ett plagg som är så användbart under sommarmånaderna. Den har en romantisk design som gör den perfekt att bära till stranden, samtidigt som den gör sig lika bra i stan eller på cityresan med eleganta accessoarer.

5/12

Svart klänning

Arket

Om romantiska klänningar inte är din stil så gör du helt rätt att spana in den här klänningen. Den har en minimalistisk design med en åtsittande överdel med brottarrygg och en a-linjeformad kjol som både ger en smickrande silhuett och är enkel att styla till olika tillfällen.

6/12

Röd klänning

& Other Stories

Rött är färgen alla pratar om i höst och vinter och den här vackra röda klänningen prickar in trenden med bravur. Den finstickade klänningen kommer vara enkel att styla i höst, till exempel med en oversize kavaj, men tack vare att den är gjord i bland annat bomull och linne är den lika användbar även nu under sommaren.

7/12

Blommig klänning

Ellos

Blommiga klänningar hör verkligen sommaren till och den här är inget undantag. Denna chiffongklänning har ett vackert blommönster och är hellång samt v-ringad med volangdetaljer och har en snygg knytdetalj i ryggen.

8/12

Omlottklänning

Bubbleroom

Den tidlösa omlottklänningen är en klassiker som aldrig går ur tiden, och denna ljusbeige variant är inget undantag. Den vackra satinklänningen med volangdetaljer går att styla på många olika sätt beroende på tillfälle.

9/12

Mönstrad klänning

& Other Stories

Finns det något mer somrigt än en midiklänning med omlottskärning och korta puffärmar? Den här blåvita skapelsen gör sig i alla fall perfekt till sommarens alla tillfällen – från kontoret till festen – med bravur.

10/12

Grön klänning

Ellos

Är du bjuden på bröllop eller annan stor fest i sommar och vill göra ett avtryck? Då gör du rätt i att spana in den här vackra varianten – med sin tulpanformade kjol och pigga gröna färg blir den garanterat en succé!

11/12

Skjortklänning

Bubbleroom

Den tidlösa skjortklänningen håller år efter år och går att plocka fram varje sommar för en lika stilsäker som skön look. Den här randiga varianten har den perfekta längden och går att bära med rak passform som den är eller med ett skärp i midjan.

12/12

Maxiklänning

Arket

En hellång klänning i ett vackert grönt och gult mönster som tack vare sin pasform går att bära på flera olika sätt. Den är dessutom gjord i lycoell som är skönt i sommarvärmen!

Annons