Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Här är strumpbyxorna som inte ska gå sönder – materialet att leta efter

18 sep, 2024
Vad betyder egentligen denierantalet på strumpbyxor? Vad är skillnaden mellan 40 och 60 den? Hur tvättar man strumpbyxor och finns det strumpbyxor som inte går sönder? Här är guiden som räddar dig!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna

Det börjar blåsa kalla höstvindar och det är snart säsong för att ta fram strumpbyxorna. I år är strumpbyxan ett stort trendplagg där vi kommer få se många och höstiga modeller i olika mönster, härliga färger och material.

Men strumpbyxor är inte ett så hållbart plagg. Ofta går de sönder efter några användningar eller får en reva i sig redan vid första användningen. Och det är inte så konstigt – strumpbyxor är tunna och sköra, speciellt om de har en lägre denier.

Annons
Revor i strumpbyxor
TT

Det betyder Den eller Denier på strumpbyxor

Det finns strumpbyxor i alla möjliga färger, modeller och med olika deniertal (Den). Talet visar kort och gott hur slitstarka strumpbyxorna är – ju högre talet är desto mer slitstarka är de. Tråden är tunnare ju lägre denier det är. Ett par strumpbyxor i 40 denier är tåligare än ett par 20 denier strumpbyxor. Men det behöver inte ha och göra med hur täckande strumpbyxorna är. Det finns tunna och transparenta strumpbyxor som fortfarande har hög denier och är slitstarka.

Annons
Trendiga strumpbyxor
Strumpbyxor kommer blomstra på modekartan i höst. TT

Så tvättar du strumpbyxor

Det bästa är alltid att handtvätta dina strumpbyxor, och egentligen alla plagg du är extra rädd om. Galltvål är ett bra alternativ i så fall! Men om du maskintvättar så lägg dina strumpbyxor i en tvättpåse för att skydda dem, och undvik sköljmedel.

Strumpbyxor som inte går sönder

Det finns strumpbyxor som är mer slitstarka än andra. Vissa butiker erbjuder strumpbyxor som är utvecklade med Sheertex-teknologi, som ska ge maximal hållbarhet och vara svåra att ta sönder. Ett material att leta efter när du är på strumpbyx-jakt helt enkelt. Nedan listar vi var du kan köpa dem!

Annons

1/2

Slitstarka strumpbyxor

Swedish Stocking

2/2

Slitstarka strumpbyxor

Cos

Annons
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i Köpenhamn
Annons