Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Vårens trendigaste skomodell – elegant och bekväm samtidigt

11 apr, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att hitta skor som är både snygga och bekväma kan vara lättare sagt än gjort – men i vår är det faktiskt precis det som är inne.
Den lilla taxklacken är vårens hetaste skotrend, som är både elegant och bekväm samtidigt.
Så hör kan du inspireras av kändisarna och modevisningarna för att hitta rätt sko för dig!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 kändisar som designers vägrat klä genom årenBrand logo
5 kändisar som designers vägrat klä genom åren

En sko som är bekväm, elegant, stilig och kvinnlig – samtidigt? Det kan låta som höga krav på en sko, men i vår är det precis vad som är trendigt. Hetaste klacken i vår är nämligen den nätta taxklacken, som både är enkel och skön att gå i, samtidigt som den ger en feminin och elegant touch till vilken outfit som helst.

Vogue konstaterar att klackmodellen må ha varit omtvistad tidigare, men är ett perfekt alternativ för de som vill kombinera bekväma skor med en stilfull look. Vilken modell du vill ha är upp till dig, det finns nämligen en hel uppsjö! Välj mellan slip in-skor, pumps eller en ballerinamodell.

Annons
Gäst på Pradas modevisning i Milano 2023.
Gabrielle Caunesil, modeprofil, på Pradas modevisning 2023. Hon valde den trendiga taxklacken.

Bland modehusen får taxklacken en minimalistisk uppdatering. De senaste månaderna har stjärnor och modeprofiler setts med taxklackar från märken som Prada, Khaite, The Row och Totême på fötterna, och det är de enklaste modellerna som vinner. Matcha de nätta skorna med det vårdmode du tycker mest om – snygg denim, tidlösa trenchcoats eller en kostymbyxa i storlek oversize.

Så matchar du trendiga skoklacken

För att få till den perfekta kontorslooken rekommenderar modetidningen en kombination av loafermodell med taxklack och kjol. Testa en medellång kjol eller en krispig skjortklänning till dina vårskor för att vara snyggast på jobbet!

Annons
sko med klack
Många av gästerna på Milanos modevecka i februari valde den nätta taxklacken.

Märken som Mango, Aeyde och Anine Bing har i stället för mer täckande loafers satsat på enkla slingback-skor med den trendiga klacken, vilket passar perfekt i lite varmare temperaturer.

Källa: Vogue.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons