Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Utskällda accessoaren är tillbaka – så stylar du den bäst

29 jul, 2024
AvJohanna Lejon
Fotograftt, INSTAGRAM
De snabba solglasögonen gjorde comeback för några år sedan. Och trenden tycks vara här för att stanna. Så stylar du den bäst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna

Redan 2018 såg vi trenden med snabba brillor, ni vet de där 90-talsdoftande sportsolglasögonen i Oakley-stil, göra comeback på modescenen. Då, för fem år sedan, var brillorna rejält utskällda. Och utskrattade. Många såg på det hela som lite av ett skämt och menade att trenden mest var till för yngre personer som inte upplevt originalbrillornas egentliga storhetstid, det vill säga sent 1990-tal/tidigt 00-tal. Kort sagt: solglasögonen blev rejält omdebatterade och omdiskuterade.

Annons

Men, trenden visade sig vara här för att stanna. Och under årens lopp har mängder av desigers skapat sina egna snabba brillor. Vi har sett dem hos Stella McCartney, Bottega Veneta, Balenciaga och Burberry – bara för att nämna några.

Faktum är att många av kedjorna också gjort sina egna versioner av de så kallade ”rave shadesen”. Häromveckan skrev magasinet Vogue om Alexa Chungs senaste. De kommer från Marks & Spencer, en brittisk budgetkedja. Modeprofilen visade själv upp dem i ett selfieinlägg på Instagram stories.

Annons

Så stylar du de sportiga solglasögonen – bär dem såhär

Men, hur stylar man egentligen de utskällda, och omdebatterade, sportglasögonen? Låt dig inspireras av några av dess bärare! Ta en titt på några av it-girlsen som gjort sig kända för att hoppa på flertalet trender från ”the noughties”, Kim Kardashian och Bella Hadid, exempelvis. Liksom sångerskan Charli xcx.

Ett bra tips är att bära de tuffa, sportiga brillorna, med något sötare, som en blommig klänning eller en romantisk topp. Ett annat knep är att inspireras av Alexa Chung ovan, som bär brillorna med en kavaj och en t-shirt. Matcha med ett par kostymbyxor eller snygga jorts.

Annons