Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Bonos kärlekshistoria med frun – efter 40 år

20 okt, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
Medan vissa letar efter kärlek hela livet hittar andra rätt från början – som U2:s Bono och hans fru Ali Hewson.
Paret var bara 15 år gamla när de blev tillsammans, och nu har de varit lyckligt gifta i 40 år.
– När du har både romantisk kärlek och vänskap, så har du något riktigt speciellt, säger Bono.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändispar som blev tillsammans 2021Brand logo
Kändispar som blev tillsammans 2021

12 år. Så gammal var U2-sångaren Bono när han för första gången träffade sin blivande fru, Alison ”Ali” Hewson. De båda gick på skolan Mount Temple Comprehensive School i Dublin, och blev ett par vid 15 års ålder – och sedan dess har de hållit ihop.

Bono vara bara 22 år gammal när han gifte sig med Ali 1982. Då var U2 fortfarande ett ungt band som bara hade släppt två studioalbum. Men sedan dess har paret lyckats hålla ihop mot alla odds, i en kändisvärld där skilsmässa efter några års äktenskap är regel snarare än undantag.

Bono och frun 1995.

Bono: Så får vi relationen att hålla

I ett öppet journalistsamtal inför publik i New York berättade Bono, som släpper sin nya bok Surrender: 40 songs, one story, hur paret har fått kärleken att hålla under alla år. När en nygift man i publiken bad om råd för ett långt och lyckligt äktenskap var svaret enkelt för artisten.

Annons

– Det finns en stor galenskap kring oss. Det finns något i att veta att man har oddsen emot sig. Men om man frågar mig seriöst, så kan vänskap väga tyngre än romantisk kärlek ibland. Och vänskap är vad jag och Ali har. När du har både romantisk kärlek och vänskap, så har du något riktigt speciellt, sa han, skriver People.

Bono och Ali har fyra barn tillsammans, som de fått i två perioder av sin relation. Först kom döttrarna Jordan och Memphis Eve 1989 respektive 1991, och sedan sönerna Elijah och John 1999 samt 2001.

Bonos kamp med frun

Att hålla ihop som gifta i 40 år och dessutom uppfostra fyra barn tillsammans är givetvis inte enkelt, och Bono konstaterar att det funnits perioder då de båda har gått vilse i livet – men att de alltid kunnat lita på varandra.

– Varje gång någon av oss har gått vilse, så har den andra funnits där för att se till att man hittar hem igen. Och jag är så tacksam. Och 40 år är ett mäktigt nummer för mig. Det är ett mäktigt nummer för Ali. Det har varit fantastiskt att vi tagit oss till 40, och vi kände ”nu får vi inte fucka upp det här”

Bono med sin fru Alison Hewson.
Annons