Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Baywatch-stjärnans mörka liv efter framgången

12 jul, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT
Jeremy Jackson som barn i Baywatch.
Jeremy Jackson slog igenom ung, när han spelade David Hasselhoffs son Hobie Buchannon i Baywatch.
Men efter framgångarna tog hans liv en mörk vändning, och har kantats av hemlöshet, missbruk och knivbrott.
Så här lever Jeremy Jackson i dag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker du kanske inte visste om Pamela AndersonBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Pamela Anderson

På 1990-talet var Jeremy Jackson en riktigt eftertraktad barnstjärna – bara sex år gammal började han skådespela i reklamfilmer. Vid 10 års ålder fick han rollen som Hobie Buchannon, sonen till David Hasselhoffs karaktär Mitch Buchannon i Baywatch.

– I hela mitt liv växte jag upp med en ensamstående mamma. Jag har aldrig känt min pappa. Han var missbrukare och det är därför min mamma i stort sett kidnappade oss bort från en jobbig situation. Rollen som Hobie var väldigt lik mig. Surfarbarnet med en ensamstående förälder som är rätt busig, har Jeremy Jackson sagt.

Men den tidiga karriären som skådespelare följdes av mörka år. Redan som tonåring utvecklade han ett drogmissbruk, samtidigt som han tjänade miljontals dollar på rollen i populära Baywatch. Till slut valde han att lämna serien, som han tyckte att han hade blivit för stor för.

David Hasselhoff och Jeremy Jackson.
Jeremy Jackson spelade sonen Hobie i Baywatch.

Det blev början på förfallet för Jeremy Jackson. Han började ta alla möjliga sorters droger, men metamfetamin blev hans stora beroende. Vid 19 års ålder greps han av polisen för första gången, efter att ha börjat laga eget metamfetamin.

Annons

– Jag såg ut som skit – jag hade sår och sårskorpor i ansiktet, var väldigt, väldigt smal och väldigt, väldigt blek. Jag ringde min mamma direkt. Jag hade sagt det så många gånger: ”Det här är sista gången, förlåt, det kommet inte hände igen, jag ska ändra mig”. Men det finns inget man kan säga till slut, har Jeremy Jackson berättat.

Kastades ut från programmet

Till slut dömdes han till 90 dagars fängelse, och han dömdes inte för tillverkning. Jeremy Jacksons liv vände dock inte där – efter fängelsestraffet hamnade han i stället i ett steroidmissbruk, medan han strävade efter att se ut som Sylvester Stallone.

2015 medverkade han i Celebrity Big Brother, men fick lämna programmet efter opassande beteende, där han hade försökt öppna en annan deltagares morgonrock.

Men det blir värre – i april 2015 greps han för misstänkt knivhuggning. Jeremy själv menade att han hade agerat i självförsvar, och han friades senare från misstankarna. Några månader senare greps han dock för samma sak igen, och dömdes till 270 dagar i fängelse och fem års skyddstillsyn.

Efter fängelsetiden har nu Jeremy Jackson blivit ren, och arbetar nu som personlig tränare.

Annons