Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Lina Perned försvann från rampljuset – så ser hon ut i dag

25 jul, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lina Perned.
Lina Perned slog igenom stort med filmen Ha ett underbart liv 1992, och blev en av 90-talets stora skådespelarstjärnor.
Sedan dess har hon tagit ett steg tillbaka från rampljuset – men är fortfarande aktiv som skådespelare.
Så här ser Lina Perned ut i dag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

För den som växte upp på 90-talet är Lina Perned en självklar del av tonåren. 19 år gammal slog Lina igenom i ungdomsfilmen Ha ett underbart liv, där hon spelade mot Per Löfberg. Filmen, som var Ulf Malmros regidebut, blev snabbt en ungdomsfavorit när den kom 1992, och blev starten på Lina Perneds karriär under 90-talet.

Lina Perned på 90-talet.
Lina Perned var en av 90-talets hetaste ungdomsskådespelare.

Hon gick senare vidare till att ha huvudrollen i TV4-serien En fyra för tre, och medverkade också i Knesset, med bland annat Erik Haag. Efter det flyttade Lina till Storbritannien under en period, där hon utbildade sig inom film och dessutom arbetade som flygvärdinna.

Annons

1999 dejtade Lina Perned skådespelaren Liam Norberg, som hade slagit igenom i en annan ungdomsfilm, Stockholmsnatt 1987. Liam Norberg blev föremål för mycket uppmärksamhet när han greps i samband med ett värdetransportrån och han dömdes till fängelse. 1999 fotades han och Lina Perned på en filmpremiär, där Liam hade fått permission för att kunna närvara.

Liam Norberg och Lina Perned.
Liam Norberg och Lina Perned på premiär för Beck 1999.

Så ser Lina Perned ut i dag

I början av 2000-talet hade hon flyttat hem igen och utbildade sig inom film på Kulturama. Hon var kanske inte lika välkänd som på 90-talet, men fortsatte spela i tv-serier och även stå på teaterscenerna. Lina har bland annat haft återkommande roller på Spegelteatern.

Annons

Lina Perned är fortfarande en aktiv skådespelare, som de senaste åren har haft roller i serier som Kärlek och anarki, Nattryttarna och En helt vanlig familj. Hon syns också regelbundet på röda mattan vid olika premiärer, ofta i sällskap av sina barn.

Annons