Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Lolita Pop gjorde succé – så gick det sen

14 mar, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
Svenska Lolita Pop var ett av 80-talets stora rockband, med framgångar både i Europa och USA.
Efter att ha etablerat sig som landets bästa liveband lade Lolita Pop ner 1992, med en tillfällig återförening 2019 – så här har det gått för medlemmarna.
– Det är någonting som jag är stolt över, säger sångerskan Karin Wistrand till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Det här minns vi från 80-taletBrand logo
Det här minns vi från 80-talet

När Örebro-bandet Lolita Pop bildades 1979 hade de inga tankar på att de skulle bli tonsättande för svensk musik på 80-talet – de hade inte börjat spela ihop om det inte var för en fest som stod utan musikunderhållning.

– Vi skulle dra i gång en musikförening som hette Rockmagasinet i Örebro men hade inga pengar till en invigningsfest med något stort band. Så vi bildades för att spela på den festen. Sedan tyckte vi det var så kul att vi började repa och skriva låtar, har Karin Wistrand berättat för Aftonbladet 2019.

När de började spela ihop var det först med covers, men med tiden skrev de egen musik på svenska, och första albumet Falska bilder gavs ut 1982. Efter två år av turnéer och album i Sverige började de sikta in sig på en karriär utomlands, och gav ut ett album med engelska versioner av sina tidigare hits.

Lolita Pop på scen 1987.

Så gick det för medlemmarna i Lolita Pop

Bandet nådde framgångar både i Europa och USA, och fick med sin musik i filmer som Hiding out, Nionde kompaniet och Agnes Cecilia. Medan sångerskan Karin Wistrand var med i bandet under alla de 13 aktiva åren, så byttes de andra bandmedlemmarna ut flera gånger. En av originalmedlemmarna var Benkt Svensson som idag heter Benkt Söderberg och är pappa till First aid kit-systrarna Johanna och Klara.

Annons

Efter att ha lagt ner bandet 1992 för att fokusera på egna projekt och bilda familj, återförenades Lolita Pop i samband med sitt 40-årsjubileum 2019.

Lolita Pop återförenades 2019.

I en intervju med Aftonbladet konstaterade Karin Wistrand att hon ser tillbaka på karriären med stolthet. Wistrand arbetar idag med musik på studieförbund i Örebro, efter att ha bott många år i Stockholm.

– Det är någonting som jag är stolt över. Jag tror att vår musik lät som den gjorde för att vi hade skygglappar, vi var väldigt insnöade på Television och New York-rocken. Och vi hade en speciell energi, så är det ju.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons