Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Maja Ivarssons livsvändning – så lever hon idag

30 sep, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
Maja Ivarsson slog igenom som frontkvinnan i The Sounds för 20 år sedan – men rockkarriären tärde, och hon hamnade i ett missbruk.
Nu har artisten lämnat drogerna bakom sig, och hittat kärleken på nytt.
Så lever The Sounds-Maja i dag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Anders Öfvergård knackar på hos The Sounds-sångerskan Maja IvarssonBrand logo
Anders Öfvergård knackar på hos The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson

2002 slog Maja Ivarsson, då 23 år gammal, igenom som den karismatiska frontkvinnan och sångaren i skånska rockbandet The Sounds. Bandet blev snabbt kända för att vara ett av landets bästa liveakter, och med monsterhitten Living in America tog de sig in både i folkligheten och ut i världen.

Genom åren har The Sounds fortsatt vara kända för sina liveshower, och turnerat med band som Foo Fighters, The Strokes och Panic! At the disco. Men livet som rockstjärna hade nackdelar också. 2005, innan bandet släppt sitt andra album, blev Maja Ivarsson inlagd på ett rehab i New York för att hennes missbruksproblem gick ut över bandet.

– Det var inget celebrity rehab. Utan ett riktigt behandlingshem på Long Island, med crackpundare från Bronx utan tänder, som hade horat halva sitt liv, har hon berättat för Aftonbladet.

Annons

När Maja Ivarsson var med i Så mycket bättre 2012, med artister som Pugh Rogefeldt och Darin Zanyar, berättade hon att hon inte klarade mer än två veckor på stället, men att hon sedan dess håller sig till alkohol.

– Jag klarade inte vistelsen över huvud taget. Jag skulle vara där i 28 dagar, men klarade två veckor och sa ”fuck this, aldrig i livet”. Men det var en sån jävla käftsmäll att få se verkligheten i vitögat, sa hon i TV4-programmet.

Maja Ivarsson är känd för sin scennärvaro.

Efter medverkan i Så mycket bättre har tv-tittarna kunnat se artisten i olika sorters tv-sammanhang. Hon har tävlat i Sveriges mästerkock VIP, och medverkat som gästartist i Idol. När Iggy Pop förärades Polarpriset i maj 2022 var Maja Ivarsson också en av de som fick hylla stjärnan på den tv-sända banketten.

Annons

Fick barn med amerikan

I dag är Maja Ivarsson mamma till sonen Dante, som hon har med en amerikansk man, som hon inte längre är tillsammans med. När artisten var med i Anders Öfvergårds program Anders knackar på berättade hon om utmaningen med att ha barn med en man som bor på en annan kontinent.

– Det är en bra man. Så det är ingen stökig pappa med problem liksom, tvärtom, han är en fin man. Så på så vis skulle jag väl aldrig neka Dante ett umgänge med sin pappa. Jag förlorade min pappa när jag var jätteliten också. Så att jag vill såklart att Dante ska ha en bra fadersgestalt, sa Maja Ivarsson i programmet.

Maja Ivarsson har hittat kärleken i den svenska modellen Daniel Nilsson, som hon ibland visar upp på sina sociala medier.

– Han är världens finaste man. Han visste nog inte riktigt vem jag var, och jag hade ingen aning om vem han var. Och jag tror att det var en bra förutsättning för att vi skulle hitta varandra, har hon sagt i Nyhetsmorgon på TV4.

Maja Ivarsson 2019.
Annons