Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones fina kärlekshistoria

10 mar, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
När Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones gifte sig 2000 var det många som var skeptiska till om det skulle hålla.
Men 22 år senare har de överbevisat alla som trodde att åldersskillnaden på 25 år skulle förstöra för dem.
Här är skådespelarparets fina kärlekshistoria.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: 5 skådisar som har varit gifta både på film och i verklighetenBrand logo
TV: 5 skådisar som har varit gifta både på film och i verkligheten

De är födda på samma födelsedag, men med 25 års mellanrum – och Michael Douglad och Catherine Zeta-Jones är numera ett av Hollywoods allra mest stabila kärlekspar.

Men det var inte självklart från början. Michael Douglas, som gick i sin pappas Kirk Douglas fotspår, slog igenom som skådespelare redan 1966 – tre år före Zeta-Jones födelse. När Catherine Zeta-Jones blev stor i Hollywood i slutet av 90-talet med sin roll i Zorro-filmerna visste hon inte att hon snart skulle falla för en av filmbranschens giganter, som hon vuxit upp med att se på vita duken.

Annons

Efter att ha sett Catherine Zeta-Jones i en film tog Michael Douglas kontakt med den unga skådespelaren. Han hade då skilt sig från sin första fru, Diandra Luker, några år tidigare. men till en början var Zeta-Jones inte intresserad av att dejta Douglas.

Paret på ett välgörenhetsevenemang 2005.

– Jag skulle till en filmfestival. Jag trodde Michael Douglas ville träffa mig för ett jobb, för jag visste att han var producent utöver att vara skådespelare. Jag trodde verkligen det för jag var inne i arbetet och skulle till en filmfestival, och det är där man gör filmavtal. Så jag tänkte aldrig ”Herregud, han vill dejta mig”. Men några timmar efter att vi träffats sa han att han ville bli pappa till mina barn. Så jag antog att det inte handlade om ett jobb, har Catherine Zeta-Jones berättat.

Annons
Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones 2006.

Gifte sig efter sonens födelse

Skådespelarna blev vänner först, och pratade mycket i telefon när deras fullspäckade scheman inte lät dem vara i samma stad. Men till slut började de dejta 1999, och året därpå gifte de sig med varandra i New York. Då hade Catherine fött deras första barn, sonen Dylan, tre månader tidigare. 2003 föddes dottern Carys, och med Michael Douglas son Cameron från första äktenskapet inräknat har paret tre barn.

På grund av åldersskillnaden har paret mött fördomar och fått höra att relationen inte kommer hålla. Men efter över 20 år som gifta har skådespelarna visat tvivlarna att de hade fel. För Catherine Zeta-Jones har åldersskillnaden aldrig varit ett problem.

Annons
Det stiliga paret på Emmygalan 2021.

– Historiskt så har äldre män och yngre kvinnor varit tillsammans. Men plötsligt hamnar man i en generation där det blir konstigt. När min mamma pratade med mig om män och saker i livet, så la hon aldrig fokus på ålder. Och det är så roligt för Michael och mina föräldrar är i samma ålder, och när de ser oss tillsammans ifrågasätter de inte ens att det är en åldersskillnad på 25 år.

Källa: Brightside.

Se också: Svenska kvinnor som blev ihop med världskända mänBrand logo
Se också: Svenska kvinnor som blev ihop med världskända män

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons