Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Peppe Eng lämnade rampljuset – så lever han nu

04 jul, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Peppe Eng.
Peppe Eng var en av landets mest folkkära sportprofiler, men efter 22 år på TV4 valde han 2012 att lämna kanalen.
Nu har han ett helt annat liv utanför rampljuset – och har lämnat Stockholm för kärleken.
– Det jag kan sakna är att jag har barn och barnbarn i Stockholm. Men det är nog egentligen det enda, säger han till Svensk Damtidning.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvannBrand logo
7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann

Peppe Eng, 74, var länge en av Sveriges mest kända och omtyckta sportjournalister – i 22 år arbetade han på TV4, och bevakade alla stora idrottsevenemang och våra medaljhopp och stjärnor. Men 2012 valde han till slut att lämna kanalen, och även om han har gjort små inhopp sedan dess är tv-livet inget som Peppe Eng saknar.

– Väldigt mycket har förändrats sedan min tid. Jag känner inte igen folk längre. Och tekniken är en annan. Jag är inte så jävla hemma på datorer. Det är en annan värld, säger han i en intervju med Svensk Damtidning.

Han lever nu sitt liv som glad pensionär, och verkar må toppen med tillvaron, där han blandar sin fullproppade fritid med föredrag om sitt forna liv som tv-man.

– Jag trivs jättebra! Jag gör det. Jag har svårt att få tiden att räcka till. Jag är ute, håller föredrag, spelar golf och tennis. Man vill leva också. Livet är grymt, säger Peppe Eng till Svensk Damtidning.

Peppe Eng.
Peppe Eng syns inte i tv-rutan längre.

Lämnade storstan för kärleken

För sex år sedan flyttade Peppe Eng ner till Skåne och Ystad, där han lever med sin kärlek Karin. Att lämna huvudstadens trängsel är inget han ångrar.

– Jag saknar inte livet i Stockholm. Eller trafiken. Det har många fördelar här. Speciellt nu när det är en sådan här underbar sommar. Det jag kan sakna är att jag har barn och barnbarn i Stockholm. Men det är nog egentligen det enda.

Annons