Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Se bilderna! Så såg kungafamiljen ut som tonåringar

21 okt, 2024
kungafamiljen tonaringar
Nästa år fyller prinsessan Estelle tonåring! Men hur såg vår vuxna kungafamilj ut när de själva var tonåringar? Vi har djupdykt i arkivet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamlaBrand logo
9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamla

Sveriges kungafamilj växer och i dag har kungaparet åtta barnbarn och ett nioende på väg. Barnen Victoria, Carl Philip och Madeleine är sedan flera år tillbaka vuxna och har egna familjer. Äldsta barnet, prinsessan Estelle, fyller tonåring nästa år – och den minsta väntas komma till världen i början av nästa år.

Kungafamiljen 1994
Kung Carl XVI Gustaf, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, drottning Silvia, på skidsemester 1994. TT

Så såg kungafamiljen ut som tonåringar

Vi har frossat ner oss i bildarkivet för att plocka fram bilder på kungafamiljen när de var tonåringar. Från kung Carl Gustaf till prinsessan Madeleine!

Annons
Kungafamiljen när barnen var tonåringar
Kungafamiljen på Öland 1991. TT

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip föddes 1979 och är i dag 45 år och gift med prinsessan Sofia. Tillsammans har de tre söner: Prins Alexander, prins Gabriel, prins Julian. Paret väntar även sitt fjärde barn som väntas göra entré i början av 2025.

prins carl philip 17 år
Prins Carl Philip som 17-åring år 1997! TT

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine föddes 1982 och är i dag 42 år. Hon är gift med amerikanen Christopher O'Neil och tillsammans har paret tre barn: Prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Annons
Prinsessan Madeleine som tonåring
Prinsessan Madeleine som 17-åring år 1999! TT

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria är kungaparets äldsta barn, hon föddes 1977 och är i dag 47 år. Tillsammans med maken prins Daniel har hon två barn – prinsessan Estelle och prins Oscar.

Kronprinsessan Victoria som tonåring
Kronprinsessan Victoria som 15-åring! Bild från 1991. TT

Drottning Silvia

Drottning Silvia träffade kung Carl Gustaf under OS i München 1972, och senare samma år blev hon officiellt en del av svenska kungafamiljen där paret gifte sig.

Annons
Drottning Silvia som tonåring
Bild från 1960 – en 17-årig Silvia Sommerlath, innan hon blev Sveriges drottning! Privat / TT /

Kung Carl Gustaf

Sveriges kung föddes 1946 och är i dag 78 år. Kung Carl Gustaf har suttit på tronen i 51 år och har tillsammans med Silvia tre barn och åtta barnbarn.

Kung carl gustaf tonaring
Carl XVI Gustaf på Prinsessan Margarethas bröllop på Öland, 30 juni 1964. Här var kungen nyss fyllda 18 år! Sjöbergarkivet
Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom årenBrand logo
Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom åren
Annons