Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Retrostjärnan Sebastian Bach bröt med bandet – så gick det sen

31 mar, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sebastian Bach skid row
Sebastian Bach var sångaren i heta 80-talsbandet Skid Row, som fick fans på fall över hela världen.
Men efter bråk inom bandet lämnade Bach Skid Row 1996 – och än idag har de en pågående konflikt.
– Vi har inte varit i samma rum sedan 1996, har Sebastian Bach sagt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

För de som gillade rock på 80- och 90-talet är Sebastian Bach ett minst sagt bekant ansikte. Efter att ha blivit upptäckt när han sjöng på ett bröllop gick den då 19-åriga kanadensaren med i heavy metal-bandet Skid Row. Albumen som följde, Skid row och Slave to the grind blev riktigt populära, och Sebastian Bach blev en riktig fanfavorit när bandet rönte stora framgångar över hela världen. Slave to the grind blev det första heavy metal-albumet att toppa Billboard-listan.

Annons

När grungen kom in och tog över dalade Skid Rows popularitet, precis som alla andra heavy metal-band, och 1996 lämnade Sebastian Bach bandet. De hävdade först att det hade att göra med att han skulle ha bokat Skid Row som förband till Kiss utan att ha stämt av det med resten av bandet, något som senare visade sig inte stämma. I stället berodde uppbrottet på olikheter i bandet, och att de andra tyckte att sångaren var svår att arbeta med.

Sebastian Bach gick vidare till en spretig solokarriär. Han har släppt solomusik, spelat i kultserien Gilmore girls, varit förband till Guns N' Roses samt gjort succ+e på Broadway med uppsättningar av både Rocky horror picture show och Jesus christ superstar.

Sebastian Bach i Skid Row.
Sebastian Bach var en fanfavorit i Skid Row.

Bråket med Skid Row efter alla år

Det har gått över 25 år sedan bandet och Sebastian Bach gick skilda vägar, men trots det verkar konflikten fortfarande vara vid liv. 2019 gick Skid Row-gitarristen Eddie Trunk ut och sa att det inte skulle vara ”trevligt” att jobba med Sebastian Bach igen, något Bach då kände sig tvungen att svara på med en tweet.

Annons

”Jag har inte varit i samma rum som Skid Row sedan 1996. Det är inte möjligt att någon av medlemmarna i Skid Row vet hur någon upplevelse med mig är, 23 år efter att ha umgåtts med mig”, skrev Sebastian Bach på Twitter.

I en radiointervju 2021 utvecklade Sebastian sitt resonemang, och tyckte att bandet borde återförenas med honom för fansens skull.

Sebastian Bach 2006.
Sebastian Bach blev Broadway-stjärna.

– När killarna i Skid Row försöker säga att jag ”är svår att jobba med”... låt mig bara säga det här en gång till. Vi har inte varit i samma rum sedan 1996. Håll käften om hur ni tror att jag är. Ni vet ingenting om hur jag är. Gilmore girls-gänget tyckte jag var okej att jobba med, Broadway tyckte jag var okej att jobba med, Trailer park boys tycker jag är okej, Guns N' Roses tycker jag är rätt cool, säger han.

Annons

Sebastian Bach har två barn från tidigare relationer, och är sedan 2015 gift med hustrun Suzanne Lee.

Sebastian Bach 2021.
Sebastian Bach firade 30 år sedan succéalbumet Slave to the grind 2021.
Annons