Papardelle med pumpa och chili
Av Mikkel Karstad
(6 personer)
1 liten pumpa, typ butternut squash
olivolja
saft av 1 apelsin
salt och peppar
saft av ½ citron
½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
40 g saltade pistaschnötter
3 kvistar färsk mynta, hackade
300 g papardelle (breda pastaband)
50 g parmesanost
Beredning:
Skala pumpan. Tärna så mycket pumpakött, 1×1 cm, att det blir 2 rejäla nävar fulla. Lägg resten av pumpaköttet i en gryta tillsammans med lite vatten, olivolja och apelsinsaft. Koka tills pumpan är så mjuk att den lätt kan blandas till puré. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Fräs pumpatärningarna i lite olivolja. Tillsätt chili, pistaschnötter och mynta. Vänd ner pumpapurén. Koka pastan nästan mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och vänd ner i pumpablandningen. Riv osten över och vänd runt. Servera.