Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Papardelle med pumpa och chili

28 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Mikkel Karstad

(6 personer)
1 liten pumpa, typ butternut squash
olivolja
saft av 1 apelsin
salt och peppar
saft av ½ citron
½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
40 g saltade pistaschnötter
3 kvistar färsk mynta, hackade
300 g papardelle (breda pastaband)
50 g parmesanost

Beredning:

Skala pumpan. Tärna så mycket pumpakött, 1×1 cm, att det blir 2 rejäla nävar fulla. Lägg resten av pumpaköttet i en gryta tillsammans med lite vatten, olivolja och apelsinsaft. Koka tills pumpan är så mjuk att den lätt kan blandas till puré. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Fräs pumpatärningarna i lite olivolja. Tillsätt chili, pistaschnötter och mynta. Vänd ner pumpapurén. Koka pastan nästan mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och vänd ner i pumpablandningen. Riv osten över och vänd runt. Servera.

Annons