Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Pastasallad med varmrökt lax

11 feb, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
varmrokt-lax-med-pasta

(4 personer)
400 g penne

500 g varmrökt lax

Pesto:

100 g gröna ärter

75 g riven parmesanost

1/2 dl pinjenötter

1 vitlöksklyfta

ca 11/2 dl olivolja

salt och peppar

Till servering:
30 g rucolasallad

basilika

några pinjenötter

hyvlad parmesanost

Beredning: Koka pastan nästan mjuk, al dente, i lättsaltat vatten och spola den sedan kall.

Kör ärter och parmesanost med pinjenötter, pressad vitlök och olivolja i mixer. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtpeston i den avrunna pastan.

Fördela rucolasalladen på tallrikar och lägg pastan ovanpå. Garnera med basilika, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Skär upp laxen och servera den bredvid.

Först publicerat i Femina nummer 7 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto TINE GUTH LINSE.

Missa inte våra bästa recept med lax eller 8 enkla och goda pastarecept.

Annons