Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Pastasallad med varmrökt lax

11 feb, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
varmrokt-lax-med-pasta

(4 personer)
400 g penne

500 g varmrökt lax

Pesto:

100 g gröna ärter

75 g riven parmesanost

1/2 dl pinjenötter

1 vitlöksklyfta

ca 11/2 dl olivolja

salt och peppar

Till servering:
30 g rucolasallad

basilika

några pinjenötter

hyvlad parmesanost

Beredning: Koka pastan nästan mjuk, al dente, i lättsaltat vatten och spola den sedan kall.

Kör ärter och parmesanost med pinjenötter, pressad vitlök och olivolja i mixer. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtpeston i den avrunna pastan.

Fördela rucolasalladen på tallrikar och lägg pastan ovanpå. Garnera med basilika, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Skär upp laxen och servera den bredvid.

Först publicerat i Femina nummer 7 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto TINE GUTH LINSE.

Missa inte våra bästa recept med lax eller 8 enkla och goda pastarecept.

Annons