Pastasallad med varmrökt lax
(4 personer)
400 g penne
500 g varmrökt lax
Pesto:
100 g gröna ärter
75 g riven parmesanost
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
ca 11/2 dl olivolja
salt och peppar
Till servering:
30 g rucolasallad
basilika
några pinjenötter
hyvlad parmesanost
Beredning: Koka pastan nästan mjuk, al dente, i lättsaltat vatten och spola den sedan kall.
Kör ärter och parmesanost med pinjenötter, pressad vitlök och olivolja i mixer. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtpeston i den avrunna pastan.
Fördela rucolasalladen på tallrikar och lägg pastan ovanpå. Garnera med basilika, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Skär upp laxen och servera den bredvid.
Först publicerat i Femina nummer 7 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto TINE GUTH LINSE.
Missa inte våra bästa recept med lax eller 8 enkla och goda pastarecept.