11 jun, 2013
Recept på fyllda tomater
AvFemina
Annons
(8 bufféportioner)
ca 500 g körsbärstomater
150 g philadelphiaost
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk repad färsk timjan
1/2 krm chiliflakes
flingsalt
Marinad:
rosmarinkvistar
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
ca 5 dl olivolja
Beredning: Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innanmätet med en liten kniv. Ställ dem uppochner på hushållspapper och låt rinna av.
Blanda ost, vitlök, timjan, chili och salt. Fyll tomaterna med röran. Varva tomater, rosmarinkvistar, lagerblad och pepparkorn i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, den ska täcka.
Tomaterna håller i upp till en vecka i kylen.
Tips! Ta fram burken i god tid före serveringen eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.
Av CAROLINE HOFBERG
Foto TIA BORGSMIDT
Annons