Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept på minicheesecakes med pecorino

11 jun, 2014
AvFemina
minicheesecakes med pecorino
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
minicheesecakes med pecorino
Minicheesecakes är förtjusande.

Botten:
75 g smör

200 g danskt rågbröd

Fyllning:
200 g pecorino, italiensk fårost

400 g philadelphiaost

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk flytande honung

1/2 krm kajennpeppar

1 gelatinblad

2 dl crème fraiche

flingsalt

Topping:
1 dl crème fraiche

3 msk hackad kapris

1 dl hackade örter, t ex basilika, mynta och persilja

flingsalt

Beredning: Klä en avlång sockerkaksform (11/2 liter) med plastfolie. Smält smöret och låt det svalna. Kör brödet i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut smulorna i formen. Förvara kallt i minst 30 min.

Riv pecorinon fint och blanda med philadelphiaost, vitlök, honung och kajenn.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 min. Värm crème fraiche på svag värme i en liten kastrull, dra bort från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna. Vänd ner crème fraichen i ost­smeten. Smaka av med salt. Fördela smeten över bottnen. Täck och låt stå i kylen i minst 4 tim.

Före serveringen: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Rör ihop toppingen och klicka på bitarna.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons