11 jun, 2013
Recept på solgul tomatsoppa
AvFemina
Annons
1/2 gurka
1 gul paprika
ca 600 g gula tomater
1 liten gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 skiva dagsgammalt vitt bröd
3 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
6–7 dl vatten
4 msk grönsaksfond
flingsalt
tabasco
Till servering:
selleristjälkar
olivolja
pumpakärnor
Beredning: Skala gurkan. Skär gurka, paprika, tomater, lök och vitlök i bitar och mixa till fint hack i matberedaren. Tillsätt brödet i bitar, vinäger, olja, vatten och fond. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i soppan. Låt smakerna mogna i kylen.
Häll upp i glas och stick ner små selleristjälkar, ringla lite god olivolja över och toppa med några pumpakärnor.
Av CAROLINE HOFBERG
Foto TIA BORGSMIDT
Annons