Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Recept på sparris med salamiströssel

11 jun, 2013
AvFemina
sparris med salamiströssel
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
sparris med salamiströssel
Sparris är ett av de allra säkraste tecknen på att sommaren på väg.

150 g salami i bit, gärna fänkåls-

4 msk pinjenötter

750 g grön sparris

3 msk olivolja

flingsalt, nymalen peppar

2 dl grovriven parmesanost

Beredning: Tärna salamin smått. Lägg salami och nötter på en bakpappersklädd plåt. Ställ in och rosta mitt i 225° varm ugn i ca 8 min. Låt kallna.

Bryt av den nedre, grova delen på sparrisarna. Lägg sparrisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, salt och peppar. Stek mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna.

Lägg upp sparrisen på ett stort fat. Strö över ost, salami och nötter.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons