Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept på tonnato pannacotta

11 jun, 2013
AvFemina
tonnato pannacotta
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
tonnato pannacotta
Otroligt god och mycket enkel att göra.

2 burkar tonfisk i vatten à 185 g

2 dl grekisk yoghurt

2 msk citronsaft

4 msk kapris

5 hackade sardellfiléer

4 gelatinblad

5 dl mellangrädde

flingsalt och nymalen svartpeppar

Till garnering:
persilja

svarta oliver

citronklyftor

Beredning: Låt tonfisken rinna av och mixa den därefter med yoghurt, citronsaft, kapris och sardeller.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 min. Värm grädden, dra bort från värmen och blanda i gelatinet. Låt svalna.

Rör ner gelatingrädden i en fin stråle i tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i 8 små glas. Låt stå och stelna i kylen, ca 4 tim. Garnera med hackad persilja, en oliv och citronklyfta.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons