11 jun, 2013
Recept på valnötsgrissini
AvFemina
Annons
(16 st)
25 g jäst
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
2 msk hackad färsk rosmarin
2 dl grovhackade valnötter
2 dl fint rågmjöl
21/2–3 dl vetemjöl
Beredning: Smula jästen i en bunke och rör ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin, nötter och mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla till fingertjocka längder, ca 20 cm långa. Lägg dem på bakpappersklädda skärbrädor och frys in. Lägg över grissinin i påsar när de fryst.
Före serveringen: Lägg grissinin på bakpappersklädda plåtar. Ställ in dem mitt i 225° varm ugn och grädda i 12–14 min. Servera grissinin nygräddade.
Av CAROLINE HOFBERG
Foto TIA BORGSMIDT
Annons