Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept på valnötsgrissini

11 jun, 2013
AvFemina
valnötsgrissini
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
valnötsgrissini
Gott som drinktilltugg eller plockmat.

(16 st)
25 g jäst

2 dl kallt vatten

2 msk olivolja

1 tsk honung

1 tsk flingsalt

2 msk hackad färsk rosmarin

2 dl grovhackade valnötter

2 dl fint rågmjöl

21/2–3 dl vetemjöl

Beredning: Smula jästen i en bunke och rör ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin, nötter och mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.

Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla till fingertjocka längder, ca 20 cm långa. Lägg dem på bakpappersklädda skärbrädor och frys in. Lägg över grissinin i påsar när de fryst.

Före serveringen: Lägg grissinin på bakpappersklädda plåtar. Ställ in dem mitt i 225° varm ugn och grädda i 12–14 min. Servera grissinin nygräddade.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons