Rosmarinkryddade kale chips
Grönkålschips är ett måste… och helt klart det hippaste! Ät som de är eller krossa över salladen. ”Kale is king!”
INGREDIENSER
400 g grönkål
2 1/2 dl tahini (sesampasta)
3 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 msk näringsjäst (Bjästflingor), fråga i hälsokostaffärer
1 msk torkad rosmarin
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk lökpulver, leta i kryddhyllan
1/2 tsk havs- eller bergsalt
1. Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, ca 5×5 cm. Skölj i kallt vatten och låt torka helt.
2. Mixa alla ingredienser utom grönkålen till en krämig och slät dressing.
3. Lägg allt i en stor bunke och massera in dressingen i kålen för hand. Blir det dressing över så använd den till salladen.
4. Sprid ut kålen på 2–3 plåtar och torka i torkugn tills chipsen blir krispiga, ca 12 tim. Det går även bra att torka i vanlig ugn, ca 50°. Öppna ugnsluckan för att släppa ut fukt. Förvara chipsen torrt och svalt i en glas- eller plåtburk med tätslutande lock.
Prova Josefines signaturdrink Hello Green Smoothie
Prova Josefines smoothie Snow White, en vit krämig smoothie
Prova Josefines smoothie Performance, en proteinsmoothie
Prova Josefines färskpressad juice med gojibär
Prova Josefines raw food browniebollar