Trendar: Feelgood Livet med barn Kärlekshistorier Mitt liv BUP-upproret Våld i nära relationer

Tvillingarna föddes med olika hudfärg – mammans förvåning

28 jul, 2021
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
När Jade Ball födde sina tvillingar Cole och Klay trodde hon att de skulle se ut som sin storebror – med bruna ögon och mörkare hudfärg.
Därför blev hon minst sagt förvånad när den ena bebisen föddes blond med blåa ögon.
– Jag hade aldrig föreställt mig att de skulle födas och se ut som varandras motsatser, säger hon till Daily Mail.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

32-åriga mamman Jade Ball födde tvillingbröderna Cole och Klay i april förra året – och sedan dess har hon behövt förklara för alla hon träffar att de två faktiskt är tvillingar, för det är ingen som tror på henne. De två jämngamla bröderna har nämligen olika färg på både hud, ögon och hår.

Medan sonen Cole ser ut som sin storebror Cruz med brunt hår och mörkare hudton, precis som pappa Kade som har rötterna i Jamaica, så är Klay blond med blåa ögon, och har lika ljus hy som sin mamma.

Annons

– När vi träffar nya personer så tror de mig aldrig när jag säger att Klay och Cole är tvillingar. De tror att jag skämtar med dem. Men när de inser att jag är seriös och säger sanningen så blir de totalt fascinerade av pojkarna och ställer så många frågor om dem, säger Jade Ball till Daily Mail.

Föräldrarnas förvåning när tvillingarna föddes

När Jade och Kade fick veta att de väntade tvillingar var de förväntansfulla, men funderade inte så mycket kring hur de skulle se ut – de bara antog att de skulle likna sin storebror.

– Jag hade aldrig föreställt mig att de skulle födas och se ut som varandras motsatser. Det var väldigt tydligt när de föddes men ju äldre de blir desto mer skiljer sig deras utseenden åt.

Här är barnen med sin storebror:

Att ett tvillingpar föds med olika färg på både hud och hår är extremt ovanligt, skriver Daily Mail. De förklarar att personer som har en ljushyad och en mörkhyad förälder – som pappa Kade har – i vanliga fall har en mix av genetiska koder i sina spermier eller ägg. Men i sällsynta fall kan vissa av spermierna eller äggen innehålla gener för bara en hudton, något som då kan göra att det blir som för Klay och Cole.

Annons

Jade Ball är fascinerad över hur gener kan fungera, och tycker om att bröderna är så unika.

– De ser inte ut att vara släkt alls. De är så olika men lika fina. Och jag fortsätter upptäcka olikheter mellan dem medan de växer upp. Men även om de ser helt olika ut så vet man att de är bröder när man ser dem tillsammans. De har ett fint band.

Annons