Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta privatekonomin med Femina Vårmode 2025 Se alla avsnitt av ''Beas Beauty'' Feminas historia

Skaldjurspasta

13 okt, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Skaldjurspasta.
Skaldjurspasta.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

(4 personer)
4–8 färska havskräftor eller kräftstjärtar

1/2 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

300 g spagetti eller annan pasta

50 g färsk spenat

1 tsk sambal oelek

2 dl tomatsås, hemlagad eller färdig

salt och peppar

ev riven parmesanost

Beredning: Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek havskräftorna hastigt på hög värme. Blanda ner hackad vitlök och urkärnad hackad chili och fräs i ca 1/2 min.

Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola pastan kall och låt rinna av.

Vänd ner spenat, sambal oelek och tomatsås i pannan med skaldjuren. Rör om. Blanda ner pastan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan rykande varm, kanske med lite riven parmesan på toppen.

Annons

Tips! Hittar du inte havskräftor går det bra att ersätta dem med godkända räkor eller hummer. Det går även bra att i ­stället använda musslor av något slag ­eller lax i bitar.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto DAVID BACK

Annons