Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

5 fuktgivande produkter till kroppen

12 jul, 2024
AvJessica Blockström
Fuktgivande kräm kroppen.
Sommaren är här och det betyder att det är extra viktigt att återfukta huden – över hela kroppen. Femina guidar dig till de bästa återfuktarna för kroppen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svarBrand logo
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

Att ge huden på kroppen extra kärlek är minst lika viktigt som att justera hudvårdsrutinen till ansiktet. Huden utsätts för betydligt mer sol än övriga året och det torkar ut. Är du dess­utom en person som älskar att hänga i vattnet påverkar det också.

Många gillar att smörja in sig med olja, och den är bra på att låsa in fukt. Men den tillför inte någon fukt i sig själv, det måste du göra, annars kommer huden att kännas stram. Grunda med ett återfuktande kroppsserum. Det har kommit massor av härliga varianter det senaste året. Försegla sedan fukten med din kroppsolja för riktigt bra effekt. För krångligt? Välj i stället en bra body­lotion. Smörj in den när huden fortfarande är lite fuktig efter duschen så tar huden till sig produkten lättare.

Annons

Vill du ha hjälp med jämnare hudstruktur är tipset att välja en ­bodylotion med en liten sudd syra i. Och för extra lyster, kanske till fest – mixa ner några droppar flytande bronstonad highlighter i din lotion.

5 fuktgivande favoriter till kroppen

Hyaluronic Acid Natural Booster Body från Rituals.
Hyaluronic Acid Natural Booster Body från Rituals.

1. Hyaluronic Acid Natural Booster Body från Rituals är svala droppar med fuktbindande glycerin och hyaluronsyra. Gelformulan blir till en lätt mjölk när den landar på huden. Ca 349 kr/100 ml.

Instant Booster Changing Serum från Bodyologist.
Instant Booster Changing Serum från Bodyologist.

2. Instant Booster Changing Serum från Bodyologist är avancerad hudvård för kroppen med allt från AHA-syra till niacinamid och retinol. Den har en lätt gelformula som doftar fräscht. Ca 650 kr/275 ml.

Annons
The Body Serum från Nécessaire.
The Body Serum från Nécessaire.

3. The Body Serum från Nécessaire bjuder på fem varianter av hyaluronsyra tillsammans med glycerin, ceramider, glukonolakton och niacinamid för att ge fukt, och jämna ut ton och struktur. Ca 629 kr/150 ml.

Lait-Crème Fluid+ från Embryolisse.
Lait-Crème Fluid+ från Embryolisse.

4. Har du känslig hud är Lait-Crème Fluid+ från Embryolisse väldigt ­härlig, en lotion framtagen för att ge mycket fukt samtidigt som den snabbt går in. Ca 349 kr/400 ml.

Annons
Urea Repair Plus från Eucerin.
Urea Repair Plus från Eucerin.

5. I Eucerins Urea Repair Plus har man kombinerat tradition med trend, här finns ingredienser som karbamid, sheasmör, ceramider och mjölksyra. Ca 229 kr/400 ml.

Annons