Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Alicia Vikanders nya frisyr – höstens trendigaste klipp

10 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
alicia vikander
Hösten är helt klart en tid för nystart – och att byta frisyr kan vara en del av det.
Svenska superstjärnan Alicia Vikander har inför hösten kapat hårlängderna och klippt höstens trendigaste frisyr.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Alicia Vikander har blivit mamma – första orden efter graviditetenBrand logo
Alicia Vikander har blivit mamma – första orden efter graviditeten

Vi är många som tycker om att ge oss själva en liten uppdatering inför hösten – det kan handla om att rensa garderoben, lägga om livspusslet eller göra något med håret. Att klippa en ny frisyr eller byta hårfärg är ett enkelt sätt att göra stor skillnad i ens utseende, och ge känslan av en fräsch start på hösten.

Svenska Hollywoodstjärnan Alicia Vikander, som är en av få svenska skådespelare som har vunnit en Oscar, har tagit tillfället i akt och uppdaterat sin frisyr inför hösten. Alicia, som nu är aktuell med historiska filmen Firebrand tillsammans med Jude Law, visade nyligen hur hon låtit frisören gå loss på hennes bruna hårsvall.

Annons
Alicia Vikander
Alicia Vikander som vi är vana att se henne, med långt hår. Foto: ZUPR / BACKGRID US / TT

Alicia Vikanders snygga höstklipp

Vi är vana vid att se Alicia Vikander med långt och brunt hår, ofta stylat med lätta vågor eller uppsatt i en knut. Nu har hon dock anammat en av höstens trendigaste frisyrer – loben.

Lob, som är en förkortning av long bob eller lång page, ska sluta precis ovanför axlarna. Om man är van vid att ha långt hår kan en lob vara ett perfekt sätt att testa på kort hår – det är kort utan att vara en pixie cut eller sluta vid käken. Alicia Vikander stylar sin lob med naturliga lockar, och har valt att skippa uppklippningar och lager, utan håller i stället frisyren kinivskarp.

Annons
Alicia Vikander
Alicia Vikander med sin nya frisyr. Foto: Yui Mok

Alicia Vikander är långt ifrån den enda svenska stjärnan som kapat håret inför hösten. Victoria Silvstedt har också valt bort sitt klassiska Hollywoodsvall och i stället visat upp en lång, blond page, och likaså schlagerdrottningen Charlotte Perrelli.

10 saker du vill veta om Alicia VikanderBrand logo
10 saker du vill veta om Alicia Vikander
Annons