Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Deodorant utan aluminium – bästa köpen

26 jun, 2024
kvinna på stranden som håller sig fräsch med aluminiumfri deodorant
Här hittar du sköna roll-on, behaglig kräm och smidiga deostick med aluminium-fri formula som håller dig torr och fräsch hela dagen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"

Att hålla sig fräsch och fri från svett en hel dag kan vara en utmaning, speciellt nu när temperaturen är på topp. Då kan deo vara räddningen. Men visste du att det finns två olika varianter av den här produkten? Den ena heter rätt och slätt deodorant medan den andra också brukar kallas antiperspirant.

Antiperspiranter håller dig både luktfri och torr med hjälp av aluminiumklorid, en ingrediens som blivit kraftigt ifrågasatt. Dock finns det inte några studier som faktiskt bevisar att det är dåligt för dig att använda det och det har av EU klassats som helt ofarligt att använda. Du får i dig mer aluminiumsalter genom kosten än den som finns i en antiperspirant.

Annons

Så fungerar deodorant utan aluminium

Vill du ändå ha ett alternativ som inte blockerar svett genom att tillfälligt stänga utgången är det en deodorant du ska leta efter. För att hjälpa dig att motverka både fukt och lukt har man här ofta bytt aluminiumkloriden mot exempelvis bakpulver eller bikarbonat. Och det finns faktiskt de som lyckats riktigt bra med formuleringen.

Skönhetsredaktören tipsar: bästa aluminiumfria deo

Här är skönhetsexpertens fem favoriter.

1/5

Aluminium-Free 24H Fresh Deodorant

Indy Beauty

En mild men samtidigt effektiv roll-on utan alkohol eller aluminium men med lugnande ingredienser och mild doft.

2/5

Botanical Cream Deodorant

Aurelia

I krämform kommer den här behagliga och förvånande effektiva deodoranten som blir till pulver på huden. Ingredienser som arrow-rot och kaolinlera suger upp fukt, har antibakteriella egenskaper och håller dig fräsch.

3/5

Magnesium Dry Roll On

Nivea

I den här friskt doftande deon har man använt aktivt magnesium istället för aluminium för att hålla huden fri från svett och lukt. Den lyxiga glasflaskan består delvis av återvunnet material.

4/5

Refillable Natural Deodorant

Wild

Med det här krämiga stiftet får du inte bara en naturlig deodorant som är snäll och naturlig. Den finns i massor av olika dofter och refill du stoppar i plastfritt fodral vilket gör den mer hållbar än många liknande produkter.

5/5

Vinofresh Natural Stick Deodorant

Caudalie

Detta lyxiga stift neutraliserar trista lukter, har en naturligt fräsch unisex-doft och vårdar huden med ekologiskt druvvatten och eukalyptus samt glycerin.

Annons