Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Nya trendiga foundationstiftet – här är de bästa

20 jun, 2024
kvinna lägger makeup med foundationstift
Denna smarta basprodukt är både snabbjobbad, ger finare hud och är väldigt smidig att ha med sig när du är på språng.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 sätt att bevara din hårfärg i sommarBrand logo
5 sätt att bevara din hårfärg i sommar

Letar du efter en foundation som är lätt att få med sig och samtidigt väldigt enkel att få på? Då är foundation på stift ett hett tips, en perfekt basprodukt nu när sommaren närmar sig och makeupen gärna får vara smidig och snabbjobbad.

Därför ska du välja foundationstift

Den här basen är bara att slänga i väskan för uppiffning eller korrigering under dagen utan risk för att det läcker. Du kanske inte ens vill ha täckning i hela ansiktet? Med ett foundationstift är det inga problem. Här kan du gå in precis där du vill ha basen och sedan tona ut lätt. De flesta kan dessutom dubbla som concealer om det skulle behövas.

Annons

Så använder du foundationstift

Fingrar är det enklaste efter att du strukit stiftet över delar av ansiktet. Men byter du fingrar mot borste går det att få en väldigt skir finish samtidigt som du kan bygga på för bättre täckning. För många lager blir dock en smula kladdigt, då ska du antingen leta efter ett stift med mycket pigment eller välja en annan typ av foundation. För det finns många olika varianter av foundationstift. Det roliga är att utvecklingen här galopperar på och det bara kommer fler och fler fantastiska produkter. Bara de senaste veckorna har det trillat in två nya där trenden är tydlig. Du får vårdande ingredienser och härlig glow. Här hittar du våra favoriter för alla behov och önskemål.

Beauty Balm Serum Boosted Skin Tint, Anastasia Beverly Hills

beauty balm serum skin tint från anastasia
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Helt ny på hyllan är det här lite bredare och supertrendiga sticket som inspirerats av skin tint-kategorin bland foundations. Formulan förenar vårdande ingredienser med pigment i en len dröm som glider fint på huden och fungerar som ett tunt filter med lätt täckning. Den ger till en början en ganska daggig glow men det är något som dämpas ganska snabbt. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons

Unreal Skin Sheer Glow Tint Hydrating Foundation Stick, Charlotte Tilbury

unreal skin från charlotte tilbury
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ny är också det här smöriga och glänsande stiftet med skira pigment, återfuktande ingredienser och en rejäl dos lyster som kallas "ring light in a stick". På en mogen hy är det här finast att använda som en hudförbättrande bas på ansiktets yttre delar, där blir den otroligt fin. Glansen blir lite väl tydlig på näsan. ANNONS Läs mer och köp det här.

Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF25, Bare Minerals

complexion rescue foundation stick från bare minerals
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Denna klassiker var ett av de första moderna foundationstiften som släpptes med en bra dos vårdande ingredienser där formulan är baserad på mineralrikt vatten. Den känns otroligt fräsch även på en torrare hud och går att bygga från medel till full täckning. Stort plus för att du här också får en ganska hög solskyddsfaktor. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons

BB-stick, Caia

bb-stick från caia cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Behagligt krämigt och enkelt att arbeta in är det här stiftet som ger lätt till medeltäckande finish med naturlig lyster. Väljer du en lite mörkare nyans kan du ha det som bronzer men också leka med skuggor för att ge ansiktsdragen tydligare form, här hittar du både kalla och varma undertoner. Det känns lite mindre i handen än övriga vilket gör det toppen att ha med på semestern eller i väskan för snabba touch ups. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons

Vital Skin Foundation Stick, Westman Atelier

vital skin foundation från westman atelier
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Packad med pigment och vårdande ingredienser är det här stiftet som har en spännande formula. När du lägger på den syns den bra men på något sätt smälter den ihop med huden och gör att den bara ser så mycket finare ut. Till och med porer blir mindre tydliga. Den är också ett av de stift som du bygger på med snyggast effekt. Läs mer och köp det här.

Vanish Seamless Finish Foundation Stick, Hourglass

vanish foundation stick från hourglass
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Den här eleganten är inte bara toppen för att den har en elegant hylsa och lyxigt lättarbetad, hudförskönande formula med medel till fullt täckande finish. Den trekantiga formen gör också att du faktiskt kommer åt bättre på ställen som ofta är lite rodnade, till exempel vid näsvingarna. Det finns ett riktigt bra utbud av färger och eftersom den är vattenfast sitter den snyggt i timmar. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons