Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Jag gjorde mitt eget bröllopssmink – så fick jag det att hålla hela dagen

18 jun, 2024
AvAino Oxblod
FotografFaye Postin.
På ens bröllopsdag vill man verkligen att sminket ska hålla exakt hela dagen.
Inför att jag skulle sminka mig själv till mitt bröllop hade jag därför tagit fram den perfekta sminkrutinen som håller från morgon till kväll.
Här är alla produkter jag använde för att få till min ideala bröllopssminkning!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

När jag i maj hade mitt drömbröllop visste jag långt innan att jag skulle vilja lägga min egen makeup – jag älskar smink, och tycker att det är både rogivande och roligt att sminka mig ordentligt. Men det kändes också viktigt för mig att sminkningen skulle hålla bra, genom både svett, skratt och tårar, och att jag skulle känna mig riktigt fin hela långa bröllopsdagen.

Under månaderna före mitt bröllop testade jag därför massor av olika produkter för att hitta de som skulle fungera bäst – de skulle ge mig intrycket av perfekt hy, göra sig bra på bild och hålla hela bröllopet. Jag kombinerade några av mina gamla favoriter med nya upptäckter och hittade det som blev min optimala bröllopssminkning!

Annons
Aino Oxblod bröllopssmink
Sminket höll hela dagen!Foto: Faye Postin.

Här nedan tar jag dig igenom hela min bröllopssminkning, som givetvis fungerar lika bra som fest-makeup!

Primer: Charlotte Tilbury Magic Cream

Personligen har jag slutat använda regelrätta primers under smink – efter hudvård och solskyddsfaktor tycker jag ofta att det blir ett steg för mycket, som inte tillför något. På bröllopsdagen valde jag att grunda med Charlotte Tilburys klassiska hudkräm Magic Cream. Det är en lätt men ändå rik fuktkräm, som förbereder huden för lagren av smink som ska komma.

Annons

ANNONS Klicka här för att kunna köpa produkten!

Charlotte Tilbury Magic Cream
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Foundation: Estée Lauder Double Wear och Nars Soft Matte

Vid val av foundation hade jag några krav – den skulle vara heltäckande, ha en vacker finish och dessutom sitta som berget. För att få till det resultat jag ville ha så valde jag att kombinera två av mina favoritfoundations. Estée Lauders klassiska Double Wear Foundation för den perfekta täckningen, och Nars Soft Matte Foundation för att den håller så bra (av alla foundations jag provat genom åren har jag aldrig testat en som håller bättre).

Annons

Här kan du läsa mer om ANNONS Estée Lauder Double Wear och ANNONS Nars Soft Matte Complete Foundation!

Nars soft matte
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Concealer: Charlotte Tilbury Magic Vanish och Vieve Radience Concealer

Nästa steg är concealer! Jag använder mig av två olika produkter här – först en under eye corrector från Charlotte Tilbury, för att neutralisera de mörka ringarna under mina ögon, och sen en vanlig, heltäckande concealer från det skotska märket Vieve för att täcka finnar och andra imperfektioner i ansiktet. Vieve säljs inte i Sverige än, vilket är väldigt synd! Har aldrig testat en produkt från dem som jag inte älskat.

Annons

Här kan du köpa ANNONS Charlotte Tilbury Magic Vanish!

Charlotte Tilbury Magic Vanish
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Contour: Charlotte Tilbury Beautiful Skin Sun-kissed Glow Bronzer

Contour kan lätt ta över en sminkning lite för mycket, speciellt när man är så pass blek som jag är. Jag valde därför en krämcontour, för ett mer naturligt resultat. Charlotte Tilburys krämbronzer hade den perfekta kalla undertonen, och en väldigt behaglig sidenmatt finish! Önskar dock att den kom i lite mindre förpackning, för den här kommer jag aldrig hinna använda upp innan den blir gammal.

Annons

ANNONS Här kan du läsa mer om krämbronzern och köpa den!

Charlotte Tilbury krämbrozer
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Puder: Rodial Glass Powder och Charlotte Tilbury Airbrush Brightening Flawless Finish

För att sätta sminket på plats är det viktigt att ha bra puder! Jag valde att använda mig av två olika. Ett löspuder från Rodial passade perfekt under ögonen, för att slippa att concealer och foundation lägger sig i de fina linjerna. I resten av ansiktet använde jag Charlotte Tilbury Airbrush Brightening Flawless Finish, ett pressat, färglöst puder som sätter sminket på plats.

Annons

Nästan viktigast av allt är jag använde Lh Cosmetics puderapplikator – den gör att vilket puder som helst ser bättre ut, och sitter längre.

Rodial Glass powder
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Klicka här för att att köpa ANNONS Rodial Glass Powder, ANNONS Charlotte Tilbury Airbrush Brightening Flawless Finish och ANNONS LH Cosmetics puderpuff.

Charlotte Tilbury Airbrush Brightening Flawless Finish
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Bronzer: Caia Glow Bronzer

Jag letade med ljus och lykta efter en riktigt naturlig bronzer – många kan se för intensiva eller orange ut på min ljusa hy. Men Caias bronzer i nyansen ”La digue” blev perfekt. Den är ljus och naturlig, och har en diskret lyster, utan att för den sakens skull bli glittrig.

Annons

ANNONS Här kan du se mer av bronzern från Caia och köpa den!

Caia bronzer La Digue
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Rouge: Charlotte Tilbury Cheek to Chic Blush

Eftersom jag hade bestämt mig för att göra en ögonlook i kalla nyanser ville jag att rougen skulle matcha. Jag valde rougen Cheek To Chic från Charlotte Tilbury, i färgen ”Sex on fire”. Det är en blekrosa rouge med lätt lila underton. jag applicerade den högt upp på kindbenen, snarare än på kindernas rundaste del, för att få effekten jag ville ha.

Annons

ANNONS Klicka här för att köpa rougen från Charlotte Tilbury!

Charlotte Tilbury Cheek to Chic Blush
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Highlighter: Essence Pure Nude Highlighter

Man kan kasta alla dyra highlighters i världen min väg – men ingen kommer slå den här budgetdiamanten. Essence är ett märke som tyvärr inte säljs i butik i Sverige, men utomlands kan man köpa denna naturliga highlighter för bara några dollar. Det är noll glitter, utan bara en naturlig lyster som gör att det ser ut som att du lyser från insidan.

Ögonskugga: Mac Eye Shadow Palette ”Encrypted Kryptonite”, Juvia's Place ”The Taupes Palette” och Kiko Cult Colours Eyeshadow Palette

Ordningen på artikeln är lite missvisande – jag började faktiskt med ögonskuggorna när jag sminkade mig, för att undvika att överbliven ögonskugga skulle ramla ner och förstöra basen. Jag använde mig av dessa tre olika paletter för att få till en mjuk sotning med glitter. Många brudar väljer en lättare ögonmakeup, men eftersom jag bär mycket smink till vardags ville jag fortfarande känna mig som mig själv.

Annons

ANNONS Här kan du köpa ögonskuggspaletten från Mac!

Mac ögonskugga
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Kajal: LH Cosmetics Crayon

För att markera fransraden lite använde jag mig också av lite kajal, som jag sedan fäste med mörk ögonskugga. Min överlägsna favorit är LH Cosmetics Crayons, som går att använda både på ögon och läppar. När de har fått torka in så rör de sig inte, varken av svett eller gråt. En produkt jag varit trogen i flera år!

ANNONS Vill du läsa mer om LH Comestics Crayons kan du göra det här!

Annons
LH Cosmetics Crayon
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Ögonbryn: Charlotte Tilbury Brow Cheat Pencil och BeautyAct Fixing Fiber Brow Mascara

Hur man vill att ens ögonbryn ser ut handlar så mycket om både preferens och hur ens naturliga förutsättningar ser ut. Jag tycker om att använda en tun ögonbrynspenna, och det viktigaste är nästan nyansen – den ska vara ganska kall i tonen. Denna från Charlotte Tilbury är kanon, men ett budgettips är annars Nyx Micro Brow Pencil, som fungerar lika bra. Jag avslutade med en bryngel från BeautyAct för ett mer naturligt resultat.

Annons

ANNONS Köp ögonbrynspennan här, och ANNONS ögonbrynsmascaran här!

BeautyAct Fixing Fiber Brow Mascara
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Mascara: Tarte Tartlette Tubing Mascara

Jag är en person med väldigt rinniga ögon en vanlig dag, där inte ens vattenfast mascara kan låta bli att smeta ut sig så man ser ut som en tvättbjörn kring ögonen. De senaste åren använder jag därför bara tubing mascara, vilket innebär att mascaran lägger sig som tuber runt fransarna, och smular snarare än kladdar när man tar bort den. Bäst på marknaden är Tartes variant, Tartlette Tubing Mascara, som både ger vackert separerade men ändå voluminösa fransar.

Annons

ANNONS Här kan du läsa mer om mascaran!

Tarte Tartlette Tubing Mascara
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Läppar: Vieve Modern Lip Definer och Dose of Colors Liquid Lipstick

Jag tycker om en klassisk 90-talsläpp med mörkare läppenna och ljusare mitt. Det var också viktigt att ha ett läppstift som satt som berget genom mat, dryck och pussar. Valen föll därför på några gamla trotjänare – läppenna från tidigare nämnda Vieve, och ett liquid lipstick från Dose of Colors. Jag bättrade inte på läpparna en enda gång!

ANNONS Här kan du köpa läppstiftet!

Annons
Dose of Colors Liquid Lipstick
Klicka på bilden för att komma till produkten!

Settingspray: L'Oréal Paris Infaillible 3-Second Setting Mist

Den här är något i hästväg. Infaillible 3-Second Setting Mist må både lukta och kännas som att man sprayar hårspray i ansiktet, men jäklar vad bra sminket håller. Inget jag skulle använda dagligdags för för speciella tillfällen där man inte vill behöva oroa sig för sminket är den guld värd!

ANNONS Här kan du köpa settingsprayen!

L'Oréal Paris Infaillible 3-Second Setting Mist
Klicka på bilden för att komma till produkten!
Annons
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
Annons