Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Så bra är nya peelande ansiktsvattnet från L'Oréal

11 mar, 2022
AvJessica Blockström Hember
Fotografsora shimazaki/pexels
kvinna som rengör ansiktet
En liten dos syra i rutinen kan göra underverk på struktur och lyster men det gäller att använda produkten rätt.
Vi har testat den senaste TikTok-hajpen som hyllas för sin raketsnabba lystereffekt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarnaBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarna

Det kan gå snabbt på TikTok när skönhetsälskarna där får nys om en ny smart produkt. Levererar den filmvänligt resultat, dvs omedelbar effekt, kan det bli en riktig raket. Så var det med förra årets superhajpade mascara Sky High från Maybelline som sålde slut igen och igen och igen och det snabbjobbande pudret från L'Oréal Paris. Men det är inte alltid som produkterna faktiskt fungerar lika bra i verkligheten. Mascaran är värd sin hajp. Den är lättmålad och ger riktigt långa fransar för ett otroligt bra pris. Pudret däremot är inget att satsa på, speciellt om du har en lite torrare och mogen hy. Det ser mest kakigt ut. Så hur är det med L'Oréals senaste klickmagnet? Den har just nu inte mindre än 20 miljoner views.

Vad är det?

så appliceras exfolierande toner

Revitalift 5% Pure Glycolic Acid Toner är ett exfolierande ansiktsvatten som du använder efter rengöring men innan essence, serum eller andra vårdande produkter. Den har en mycket mild parfymdoft och en lätt vattenlik formula. Du applicerar den på en bomullspads och sveper över huden för att ge en slätare och lystrigare hud på 30 sekunder.

Annons

Funkar det?

Det enkla svaret är ja även om det inte är den magiska effekt du kan få se på vissa av inläggen på TikTok. Det behövs längre tid och en annan mix av aktiva ingredienser och olika produkter för att uppnå. Vad jag gillar är ändå att det är en väldigt snäll exfoliering som praktiskt taget alla kan använda. Är du nybörjare på syror? Toppenbra! Har du en lite känsligare hud? Då är denna super. Är budgeten liten? Detta är ett kap.

Det får du

formulan på revitalift glycolic acid peeling toner

I Revitalift 5% Pure Glycolic Acid Peeling Toner är det en liten dos av glykolsyra men lika mycket som i Pixis suveräna Glow Tonic som har ett större antal hudvårdande ingredienser i men kostar dubbelt så mycket. L'Oréals ansiktsvatten sveper snabbt bort en del av de trista döda hudcellerna som ligger och stör på hudens yta. Här finns också glycerin, aloe vera och extrakt från vattenmelon som gör den lätt återfuktande och lugnade. Jag kan också se en liten skvätt salicylsyra som är bra för både antiinflammatorisk effekt och mindre skrufs i porerna. Huden känns direkt fräschare efteråt och fortsätter du använda den kommer effekten bli ännu bättre.

Skönhetsredaktörens tips

Jag rekommenderar bara att använda exfolierande ansiktsvatten en gång om dagen och under en viss period. Det kan t ex vara nu när vädret växlar. Använd upp den flaska du köper och vänta sedan ett par månader innan du startar igen.

Revitalift 5% Glycolic Acid Peeling Toner från L'Oréal Paris kostar 169 kr/180 ml och du hittar den ANNONS här.

Annons