Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Frisören om drottning Marys nya hårfärg: "Prickar in höstens trender"

04 okt, 2024
AvSara Ericsson
FotografTT
Frisör Sara Pettersson tycker att drottning Mary har prickat in höstens hårtrender
Långt, mellan och kort. Drottning Mary har haft en rad olika frisyrer genom åren och nu har hon hon genomgått en ny hårförändring.
– Mary prickar in höstens trender rätt, säger frisör Sara Pettersson.
Se förvandlingen här!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Drottning Mary av Danmark är en riktig stylingdrottning som ofta hyllas för sin stil och detaljfiness. Sedan tronskiftet i Danmark i januari 2024, när hennes titel blev drottning har även hennes stil blivit allt mer drottninglik.

Hon väljer oftast enfärgade plagg och matchar sina outfits i olika toner. Ett av hennes signaturplagg är kjolen som gärna får ta plats ihop med en enklare överdel i strama snitt.

Drottning Mary bär ofta kjolar i olika färger

Drottning Marys hårförvandling

För några veckor sedan gjorde drottningen entré i den här looken!

Annons
Drottning Mary bär vinröd kjol och en rosa blus
UK / dana press

Mary bar en blus från The Fold London, kjol Alexander McQueen, klackar Jimmy Choo och örhängen Dulong – något ELLEs bloggare Royalistan skrivit om.

Men det var det inte drottningens klädval som fick uppmärksamhet, Mary gjorde nämligen entré i en ny frisyr och hårfärg.

Drottning Mary har enligt uppgifter till danska Se & Hör nyligen bytt frisör. Sedan många år tillbaka är det Søren Hedegaard som stått för drottningens frisyr och håruppsättningar. Men enligt källor är det nu Kasper Astrup som är hennes nya frisör.

Annons
Allt om drottning Marys nya hårfärg
UK / dana press

Frågan är om det var nya frisören eller drottningen själv som tog initiativ till en hårförvandlingen. Enligt frisör och stylist Sara Pettersson på salong W Lounge blir vi mer vågade på hösten.

– Jag upplever alltid mycket förändringar på hösten, kunderna vågar färga håret i mörkare nyanser. Inte bara från blont till brunt utan även andra toner som mockablont, en varmare ton i en brun färg eller en mörkare bottenfärg för mer djup och ett annat intryck.

Annons
Drottning Marys nya frisyr uppsatt

Drottning Mary har i många år varit brunhårig men i den nya frisyren ser vi en av höstens trendigaste färger, både när det kommer till kläder, accessoarer och hår: vinröda och koppriga toner.

– Det är vanligt att många vill addera koppar och röda toner i håret på hösten. I år är det dessutom en extra stor trend, säger Sara Pettersson.

Hårtrender hösten 2024

Men frisör Sara säger att det inte bara är olika toner och färger som trendar i höst. En av säsongens största trend handlar om något helt annat.

Annons

– I höst är det extra fokus på ett friskt och välmående hår. Det som trendar allra mest är att ta hand om sitt hår med fokus på hårvård för ett välvårdat och glansigt hår.

Drottning Mary med uppklippt hår

Mary har även, utöver den nya hårfärgen hakat på det trendiga klippet. Ett naturligt svall med mjuka toppar som klippts upp framtill för en inramning.

– Jag har klippt toppar i tio år, men märker en förändring nu. Kunderna är mer benägna att våga klippa upp håret. Det ramar in ansiktet på ett annat sätt och ger mjuka och följsamma toppar. Drottning Marys frisyr prickar in höstens trender rätt både när det kommer till frisyr och färg, säger Sara Pettersson.

Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"
Annons