Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Visar otroliga hårförvandlingen – så fick hon friskt och långt hår

12 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Hårförvandling
Taryn brukade ha torrt och slitet hår som aldrig verkade kunna växa ut och bli långt utan att gå av – och nu har hon ett tjockt och friskt hårsvall.
Nu visar hon alla förändringar hon gjorde för att gå från slitet och trasigt, till glansigt och långt hår.
– Jag är övertygad om att jag har en av de galnaste hårförvandlingarna någonsin, säger hon i en Tiktok-video.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättning

Att få tjockt, långt och glansigt hår är något många drömmer om. Vi har alla olika hårkvalitet och hårtyp, men det går att gå från att ha skadat och trasigt hår till att få det friskt och hälsosamt.

Tiktok-profilen Taryn, som har närmare 300 000 följare på sociala medier-appen, visar upp sin otroliga hårförvandling, där han gått från att ha hår som är torrt och går av så att det är av olika längd och aldrig kan växa sig långt – till att ha ett vackert glansigt hårsvall som sträcker sig halvvägs ner på ryggen.

Annons

– Jag är övertygad om att jag har en av de galnaste hårförvandlingarna någonsin, säger hon i en video på Tiktok.

Taryn lamb på Tiktok
Taryns hår var slitet och blekt. Foto: Tiktok.

– Jag var en sån person som sa ”mitt hår växer inte, det växer så långsamt”. Nej, mitt hår växte från rötterna, men det gick bara av.

Hon visar upp hur hennes hår brukade se ut och jämför med hur hon ser ut nu, och konstaterar att hon vidtagit många olika åtgärder för att komma dit, men att en sak har varit viktigare än allt annat.

— Jag bestämde att jag behövde en mer naturlig look, men mina naturliga rötter och min naturliga hårfärg i rötterna, för att bleka håret var åttonde vecka bokstavligen dödade mitt hår, det var anledningen till att håret inte kunde växa ut.

Annons
Taryn lamb på Tiktok
I dag är hennes hår tjockt och friskt.

Så fick hon friskt hår – steg för steg

Taryn började med att ta ut alla sina hårförlängningar och låt frisören klippa av allt hår som var skadat, vilket lämnade henne med en längre page. Därefter kunde hon börja sin hårresa på riktigt.

– Jag började använda alla Olaplex-produkter, och det hjälpte jättemycket med hårväxten. Det hjälpte så mycket och jag använder fortfarande deras produkter religiöst.

Taryn drog också ner på hårtvättarna – numera tvättar hon bara håret en gång i veckan.

Annons

– Jag vet att det låter äckligt, men att tvätta håret torkar ut det så mycket, så när jag slutade tvätta det hela tiden så förändrades allt.

Tiktok-profilen menar också att minskad användning av värmeverktyg har gjort stor skillnad – även om hon alltid använt värmeskydd så märkte hon hur håret tog skada i längden ändå. Hon tycker också det är viktigt att ha silkesörngott och silkestofsar, samt att torka håret med en t-shirt i stället för en vanlig handduk, allt för att inte slita på håret.

Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör
Annons