Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Höstens trendigaste frisyrer 2023 – bästa för moget hår

23 aug, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Selena Gomez och Jenna Ortega.
Är du redo för en ny frisyr när du tar dig an hösten?
Här är några av höstens allra trendigaste frisyrer – som också passar riktigt bra för dig med moget hår.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bianca Salmings bästa hårtipsBrand logo
Bianca Salmings bästa hårtips

Mellanlängden

Är du trött på dina slitna toppar och vill ha en förändring? Då kan mellanlängsfrisyren vara något för dig. I höst är den här varianten mellan en lob och ett svall en av de hetaste hårtrenderna. Satsa på en längd där håret landar mellan nyckelbenen och armhålan för en ombytlig frisyr.

Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström tycker att mellanlängdsfrisyren är ett bra alternativ för de med moget, torrare hår som inte vill klippa håret riktigt kort.

Annons

– Många klipper håret kort för att det blir lite sprött och så, men det tycker jag är lite trist. Då är ändå mid length ett bra alternativ, då man ändå får ha kvar känslan av ett lite längre hår.

Snygg i lugg

Olika varianter av luggen är egentligen alltid aktuella – och likaså den här hösten. Inspireras av trenderna från 70- och 90-talet för en riktigt modern lugg. Jessica Blockström har också ett bra tips på hur du kan testa luggen om ett ordentligt klipp känns som ett för stort steg.

Annons

– Luggen är lätt att variera om man gör den lite längre, den går att anpassa så fint till vem som ska ha den. Och vill man ha lugg men inte riktigt vågar klippa en, så finns det superbra lösluggar som frisören kan klippa till och färga för perfekt matchning.

Rosario Dawson.
Rosario Dawson har en 90-talskort lugg.

Dramatiska klippet

Vill du ta ut svängarna lite mer i höst? Då är det dags att våga dig på en riktigt kort frisyr! Låt lockarna falla i förmån för en busig men också lättskött frisyr.

Skarpa pagen

En snygg page passar alla i, men i höst är det inte den okonstlat lockiga eller vågiga varianten som gäller – det trendiga 2023 är en riktigt skarp page.

Annons

– Den eleganta knuten har sin tid i rampljuset just nu och den här klippningen är de korthårigare kvinnornas svar på det, säger kändisfrisören Clariss Rubenstein till Marie Claire.

Selena Gomez.
Selena Gomez i en rak page.

Vågade lager

Frisyrer med vågat hackiga lager blir populärt i höst, speciellt på lockiga eller kortare frisyrer. Långt uppklippt hår och butterfly cut har varit en trend ett tag, men nu letar trenden sig in i kortare hår också.

– Mer medvetna former och texturer kommer fortsätta stå i centrum för folk vill känna sig glamourösa och känna att deras hår har en stil och en form även om de inte har fönat håret.

Jenna Ortega.
Jenna Ortega har en trendig frisyr.
Annons