Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Hitta perfekta nagellacket för just din hudton

12 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinnar med naglar i nude
Att måla naglarna i en perfekt nude-nyans ser lyxigt och elegant ut, och fungerar året om.
Men att hitta den rätta färgen för just ens egen hudton är lättare sagt än gjort – här är experternas knep för att hamna rätt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

Vill du ha lyxigt tidlösa naglar som känns eleganta året runt, och inte behöva anpassa dig efter säsong? Då är det perfekt att måla naglarna i en snygg nude – ett neutralt nagellack som ger intrycket av längre fingrar och inte får naglarna att sticka ut som en färgklick.

Men vilken nyans ska man egentligen välja? Det finns en uppsjö av nagellack i olika nude-nyanser, allt från det blekaste beige med rosa undertoner till mörk choklad med gröna undertoner. Att hitta den nude som passar bäst till just dig är inte det lättaste om du vill att den både passar din hudfärg och hudens underton.

New beauty skriver att grundregeln är att de med ljus hy passar bäst i kalla beiga färger med blåa undertoner, medan de med olivfärgad hy bör satsa på beiget med bruna undertoner, och de som har melaninrik hy passar i de flesta undertoner.

Annons

Smarta knepet för att köpa rätt nagellack

Men även med de grundreglerna kan det vara svårt att hitta rätt när man sonderar terrängen vid nagellackshyllan i affären. Liliana Pennington arbetar på nagellacksmärket Londontown, och som expert på ämnet har hon flera bra tips för att komma hem med nyansen som känns perfekt för just dig. Hon konstaterar att två personer kan ha ungefär lika mörk eller ljus hy, men ändå passa i olika sorters nagellack.

– Man kan ha två kvinnor med mediummörk hy, men en av dem kanske har rosa undertoner och den andra oliv, så ett nagellack som är snyggt på den ena kvinnan behöver inte nödvändigtvis vara smickrande på den andra.

Om du kollar på dina blodådror vid handleden kan du få ett hum om vilken underton du har – går de åt det gröna hållet har du varm underton, medan de ser blåa eller lila ut om du har kall underton.

Kvinna med beige naglar.
Din huds underton påverkar vilka nagellack som ser snyggast ut på just dig!Foto: Sofia Zhuravetc

Lilianas mest konkreta tips i butiken är att hålla nagellacket mot handflatan innan du bestämmer dig.

– Om nyansen ser snygg ut mot din handflata, så är det en bra matchning. Om inte borde du välja något annat, säger Liliana Pennington.

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons