Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Joan Collins skönhetsknep vid 90 – avslöjar hemligheten

29 aug, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Joan Collins som 90-åring.
Skådespelaren Joan Collins har fyllt 90 år – men skiner fortfarande lika starkt på röda mattan.
Här är stjärnans fem viktigaste skönhetshemligheter efter 90!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Få kändisar visar lika tydligt att åldern bara är en siffra som skådespelaren Joan Collins. Den adlade Dynastin-stjärnan lyser lika klart på röda mattan efter att ha fyllt 90, som hon gjorde under storhetstiden på 80-talet. Här är hennes viktigaste skönhetsknep för känna sig snygg och må bra efter 90!

Alltid bära solskyddsfaktor

Joan Collins är väldigt noggrann med att aldrig slarva med solskyddsfaktorn – det är avgörande både för pigmentfläckar och rynkor.

– Jag har alltid använt solskyddsfaktor, och hållit mitt ansikte borta från skadliga strålar sedan jag var 20. Ni skulle se mig på morgonen, mitt ansikte är så ljust att det ser ut som ett lakan, har Collins sagt.

Joan Collins 2019.
Joan Collins syns fortfarande i vimlet. Här 2019, 86 år gammal.

Hålla sig till en skönhetsrutin

Joan Collins är inte den som slarvar med sin skönhetsrutin – hon har steg som hon gjort sedan hon var 14 år gammal.

Annons

– Jag är väldigt disciplinerad. Jag går inte och lägger mig utan att ta bort mitt smink och sätta på nattkräm. Min mor fick mig och min syster Jackie att börja med det när vi var 14 år.

Joan Collins tror att mobilerna har gjort att färre orkar ha en ordentlig skönhetsrutin.

– Kvinnor var inte beroende av tv, Instagram och Twitter och allt sånt då. Jag har hört att genomsnittet använder mobilen mellan två och fyra timmar. Om man gör det har man inte lika mycket tid till att träna eller ta hand om huden.

Tro på att ålder bara är en siffra

Dynastin-stjärnan är själv övertygad om att ålder inte är något mer än bara en siffra.

– Jag tror inte att åldern är det viktiga, utan hur du ser ut, mår och beter dig, har hon sagt.

Joan Collins 1984.
Joan Collins i Dynastin 1984.

Äta näringsrikt

Vill du må bra är det viktigt att du får i dig allt du behöver i en balanserad diet – vitaminbrist kan göra huden glåmig och trött, och för lite vatten gör dig torr.

Annons

– Kvaliteten på maten du äter är lika viktig som kvaliteten på produkterna du använder. Jag försöker äta balanserad. Jag tror att det finns fördelar med att äta avokado, och jag tar vitamintillskott – jag äter vitamin C, E och Omega 3.

Vikten av en bra bas

För att Joan Collins ska se ut som vi alla föreställer henne är smink också en viktig faktor – stjärnan lämnar aldrig sitt hem utan en bra foundation och ett läppstift i en snygg nyans.

– En bra bas kan hjälpa till att dölja alla tecken på åldrande. Det handlar om bas, inte botox. Jag tror att det hjälper som ytterligare en barriär mellan hud och skadliga yttre element som kan irriterade hyn, har Joan Collins sagt.

Källa: Yahoo.

Annons