Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Kändisfrisören: Bästa tipset för snyggare hår

14 mar, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT, Pexels.

Råden för hur man tar hand om sitt hår och får till det där drömsvallet är många, och det är svårt att veta var man ska börja.
Kändisfrisören Jonathan Van Ness har dock ett enkelt knep som gör under för att snyggare hår i längden.
– Du vill att det ska vara löst, säger han.

För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktatBrand logo
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

Vi är många som dagligen försöker få bukt på vårt hår, och kämpar för att det både ska må bra och vara snyggt – med varierande resultat. Det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln med schampoknep och stylingtips, och veta vilka inpackningar som hjälper håret på riktigt.

Men ett av de enklaste knepen kan faktiskt vara det som gör störst skillnad. Kändisfrisören Jonathan Van Ness känner många igen från Netflix-serien Queer eye, och i samband med att han lanserade sin egen hårvårdsserie kom han med bra tips för att snyggare svall, rapporterar You. Det intressanta är att tipset inte har med hans produkter att göra alls. Istället handlar det om hur vi sover om nätterna.

Jonathan Van Ness menar att personer med långt hår aldrig borde sova med håret utsläppt, och att det kan göra stor skillnad för hur mycket slitage håret får. Han menar att kroppsvärmen och friktionen från huvudkudden och lakanen kan liknas med den typen av värmeskada som vi försöker hålla oss borta ifrån i vaket tillstånd.

Annons

Så gör du för att minska hårets slitage

Men det fungerar inte att sätta upp håret i en tajt tofs innan du lägger dig, då kommer du slita på ditt hårfäste istället, och kan märka att du med tiden får vikar eller att håret går av,

– Sätt upp håret på toppen av huvudet – du vill att det ska vara löst så du inte anstränger hårfästet under åtta timmars sömn, säger Jonathan Van Ness och fortsätter:

– Använd en scrunchie eller sovmössa i siden – siden är bra för att det inte samlar lika mycket värme som bomull utan håller sig svalt – och sätt sedan håret i en lös bulle. Se till att ditt känsliga hårfäste inte utsätts för spänningar.

På så sätt hålls håret borta från både friktion och oönskad värme, och slipper slitningsskador.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons