Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Snygga övergången från blont till grått hår – frisörens råd

22 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna med grått hår
Är du sugen på att omfamna ditt gråa hår och sluta färga över stråna en gång för alla?
Om du är naturligt blond finns det en del att tänka på vid övergången till grått – frisören Luis Pacheco delar med sig av sina experttips.
– Att omfamna det gråa är ett personligt val, så känn dig stärkt av dina egna beslut, säger han till Pure Wow.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättning

Grått hår får vi alla förr eller senare, och det är upp till oss själva hur vi förhåller oss till det – vissa väljer att omfamna de gråa håren från start, medan andra färgar håret livet ut. Om du landat i att du vill gå över till grått hår efter en tid av färgning så har alla hårfärger sina olika utmaningar.

Att gå från blond till silverräv har sina särskilda utmaningar. Frisören Luis Pacheco delar med sig av sin expertis när det gäller att göra en naturlig övergång mellan de två hårfärgerna, men han rekommenderar alla att ta hjälp av en professionell frisör.

– Att gå över till grått hår kräver en unik färgningsprocess, så jag uppmuntrar alla att boka tid hos en erfaren frisör som har tid att utforska ditt naturliga färgmönster med dig. Till att börja med måste rötterna varit tillräckligt utvuxna för att man ska kunna se i vilken utsträckning du har vita eller mörka pigment i dina gråa hår. Därifrån kan du addera platinavitt och tenngrått på bäst sätt för att få den perfekta balansen mellan salt och peppar som gör att det ser naturligt ut, säger frisören till Pure Wow.

Annons

Hårgloss kan hjälpa vid utväxt

Du kan också ta hjälp av ett hårgloss eller glossing för att göra så att utväxten ser mer naturlig ut.

– De flesta som färgar sina gråa hår färgar sin utväxt var fjärde till sjätte vecka. Under utväxtprocessen kan man använda en liknande tidsram för glossing i stället. Det kommer hjälpa dig att behålla en kall och blandad hårton tills det naturligt gråa dominerar över ditt tidigare blonda hår.

Oavsett vilken hårfärg du har från början så är det en sak som är extra viktig när du går över till grått menar Luis Pacheco – att du inte bryr dig om vad andra tycker.

– Det finns två saker man ska hålla sig borta från när man går över till grått hår. Undvik att köpa hårfärg i matbutiken. Tro mig, det kommer bara göra utväxtprocessen mer komplicerad i längden. Det andra som är viktigt att undvika är andra människors åsikter. Att omfamna det gråa är ett personligt val, så känn dig stärkt av dina egna beslut. Andra människor kanske försöker övertyga dig om annat, säga att du ser gammal eller åldrad ut, men det är vackert och stärkande att omfamna din naturliga skönhet.

Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör
Annons