Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Frisören: Så ofta bör du klippa håret

09 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Klippa håret frisör
Hur ofta man egentligen ska klippa håret är något som många av oss funderar på emellanåt – framförallt om du vill att håret ska bli längre.
Frisören och L'Anza-utbildaren Alexandra Steinbach ger svar på våra frågor!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymerBrand logo
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymer

Att gå till frisören är en självklarhet för de flesta – men hur ofta man ska boka in ett frisörbesök kan däremot kännas som ett större mysterium. Det är lätt att tiden går mellan besöken, och ibland blir håret riktigt slitet och måste klippas av kortare än du kanske skulle vilja när du väl går till frisören.

Alexandra Steinbach är utbildare på hårvårdsmärket L'Anza, och också driver en frisörsalong i Växjö. Hon menar att intervallerna mellan frisörbesöken kan se lite olika ut beroende på vad man har för hår och önskemål.

Frisören konstaterar att de flesta dock bör klippa sig var sjätte eller sjunde vecka ”plus/minus två-tre veckor”, beroende på hur snabbt ens hår växer.

– Vill du bibehålla en frisyr så brukar jag rekommendera 6-7 veckor, säger Alexandra och fortsätter:

– Vill du däremot låta håret växa ut behöver du en toppning kanske var tredje eller fjärde månad.

Därför ska du klippa dig ofta

Frisören säger också till Femina att personer som har lite längre hår men inte vill växa ut det, utan behålla samma sorts längd, också bör klippa sig lite oftare än man tror för att behålla fräschören.

– Har man lite längre hår och vill inte att håret ska bli längre, då skulle jag kanske klippa mig var sjätte vecka, där någonstans.

Camilla Läckberg om att fylla 50: "Jag bryr mig mindre"Brand logo
Camilla Läckberg om att fylla 50: "Jag bryr mig mindre"
Annons