Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Årets härligaste sommardofter – 8 favoriter

17 jun, 2024
kvinna med doftar på sommaren
Spritsiga citrusnoter, solvarma kokostoner och smäktande blomackord – här är parfymerna som gör sommaren extra härlig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"

Solen och värmen på sommaren gör något med doftsinnet. Vi längtar efter noter som påminner om saltstänkt och solvarm hud, ackord som bjuder på friskt spritsiga intryck och parfymer som tar oss till mer exotiska platser. En doft är också ett sätt att locka fram den där soliga och heta semesterkänslan även regniga dagar. Här finns också något för alla, parfymer att skapa fina sommarminnen tillsammans med. Vi har plockat ut våra favoriter.

Skönhetsredaktörens val: bästa dofterna att bära i sommar

Daisy Wild EdP, Marc Jacobs

Ny spännande not bjuder denna blomstrande mix på där bananblomma möter solvarm jasmin och vetiver i den prunkande och påfyllningsbara flaskan. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
daisy wild från marc jacobs

Sunlit Clementine & Vetiver EdP, Molton Brown

Säg citrusbomb och tankar går kanske inte i elegansens tecken. Men precis det får du här, en solig explosion av härliga citrusnoter från clementin och mandarin. De kombineras elegant med fikonblad, iris och bourbon-vetiver vilket ger en lätt rökig avslutning. ANNONS Läs mer och köp den här.

sunlit clementine & vetiver från molton brown
Annons

Bright Crystal Parfum, Versace

Härligt intensiv är den här nya medlemmen i Bright Crystal-familjen med karamelliserade röda bär, saftig yuzu, granatäpple och spännande isackord ovanpå magnolia, pion och amber. ANNONS Läs mer och köp den här.

bright crystal parfum från versace

H2Eau Water Lotus EdP, Clean Reserve

Letar du efter en diskretare sommardoft med friska vatteninspirerade noter är det här ett säkert kort. Här samsas gurkvattenackord, mandarin och näckros med äppelblom, liljekonvalj och pion på en bas av drivved och amber. Dessutom får du här en snäll formula där man istället för alkohol använt en teknik för att kombinera vatten och olja. ANNONS Hela kollektionen finns här från v 26.

Annons
H2Eau water lotus från clean reserve

White Tea Eau Florale EdT, Elizabeth Arden

Den här nya versionen av Ardens klassiker sprider harmoni med sina noter av vitt te, fresia och liljekonvalj ovanpå kaprifol, mysk och tonkaböna. ANNONS Läs mer och köp den här.

white tea eau florale från elizabeth arden

Malibu Beach EdT, Clean

Sol, sand och surf är inspirationen till den här sommardoften där saltad kokos möter blommig värme från jasmin, heliotrop och vaniljorkidé. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons

Replica From the Garden EdT, Maison Margiela

Som att kliva in i en prunkande, solig och nyvattnad trädgård, det är upplevelsen med denna doft på huden. Här samsas bland annat unika noter från tomatblad med grön mandarin. ANNONS Läs mer och köp den här.

replica from the garden från maison margiela

Infusion de Gingembre Cologne, Prada

Aldehyder, mysk och ingefära varvas med citrusackord i flera lager i denna lyxcologne vilket ger en superfräsch och samtidigt uppiggande kryddig doft. ANNONS Läs mer och köp den här.

infusion de gingembre från prada
Annons