Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Trolla bort dina skavanker med rätt concealer

09 maj, 2015
AvJessica Blockström
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
concealer_burk
En concealer med torrare formula gör att ögonskuggan sitter bra.

FLAMMIGA ÖGONLOCK

För att jämna ut hudtonen på ögonlocken krävs en lite torrare concealer. Det gör också att eventuell ögonskugga håller bättre. Ta hjälp av en pensel eller fingertopparna och dutta lätt in formulan i huden.

concealer_pensel
Flytande concealer reducerar mörka ringar.

MÖRKA RINGAR

Annons

Det är viktigt att återfukta den tunna huden runt ögonen och att låta crèmen sjunka in ordentligt så att inte concealern samlas i rynkor och fina linjer. Välj en tunn formula, gärna en av gelvarianterna.För att lyckas med att neutralisera mörka ringar är en varm nyans på concealern det bästa. Men den får inte vara för ljus, då kan effekten lätt bli lite grå. Använd en luftig pensel och applicera i tunna lager med lätta drag.

concealer_stift
Concealer i stick tar bort skavanker.

SYNLIGA BLODKÄRL

Det går att täcka ytliga blodkärl, börja med foundation och använd sedan concealer där det behövs. Färgen bör ha en något kallare gul ton. Var noga med att jobba in formulan ordentligt så att det smälter ihop med huden, annars är risken att det blir lite ojämnt vilket gör att skavankerna snarare framhävs än döljs. Är huden lite grov med stora porer kan det vara bra att grunda med en primer allra först.

Annons
concealer_puder
Använd pensel för att täcka kvisslor i huden.

PLITOR & PIGMENTFLÄCKAR

När det kommer till att täcka kvisslor i huden så gäller det att använda en pensel och försiktigt dutta på concealer från alla håll, lite i taget. Att därefter fixera finishen med puder gör hela skillnaden. Men var försiktig med att inte pudra bort färgen du just målat på. En concealer med något gulare nyans, med dragning åt grönt, är att rekommendera.

FOTO HELÉNE LINSJÖ

INSPIRERAD? LÄS MER:
3 tips på skimrande make-up
3 välgörande tips till hyn
Jämn ton och lyster med cc-créme

Annons