Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Toast med pocherade ägg och rökt lax

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(6 personer)
ca 1 dl ättika, 12 %
6 ägg
6 skivor vitt formbröd, ej limpa
smör till stekning
6 tomatskivor, gärna från bifftomat
1 rödlök, tunt skivad
salt och grovmalen vitpeppar
6 skivor rökt lax

Till garnering
gärna små dillvippor

Beredning:

Fördela ättikan i 6 koppar. Knäck ner ett ägg i varje. Låt stå i kylen i ca 30 min.

Häll 1 liter lättsaltat vatten i en låg vid kastrull, stjälp ner äggen när vattnet börjar sjuda. Sjud i ca 3 min för krämiga ägg och ca 5 min för mer ”hårdkokta”. Ta upp äggen försiktigt och lägg över i en skål med kallt vatten, låt ligga i ca 1 min.

Stekt bröden i lite smör. Lägg på tomatskiva och fördela rödlöken över. Salta och peppra, lägg på laxskiva och toppa med ägget. Garnera ev med små dillvippor.

Av Tore Gustafsson

Annons