Trolla med rester
POTATIS – MOUSSAKA
(4 personer)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olja till stekning
salt och peppar
2 dl röda linser
3 dl vatten
1 msk strösocker
1–2 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
6 kokta potatisar
1 aubergine
5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt
2 ägg
200 g fetaost
500 g krossade tomater
Beredning: Hacka lök och vitlök och stek det mjukt i olja, salta och peppra. Tillsätt linser, vatten, socker och basilika. Koka tills linserna mjuknat.
Skiva potatis och aubergine i ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda yoghurt med ägg och smulad fetaost.
Lägg ett lager aubergine i botten på en ugnsfast smord form, täck med tomatsås och därefter potatis. Upprepa. Avsluta med att hälla fetaostsåsen över. Ställ in i 200° varm ugn och grädda tills ytan har fin färg, ca 30 min.